Najib Amhali en Ali B produceren samen tv-programma's

12 augustus 2013 14:00 | sterren | Door Televizier

Het is geen geheim dat de Nederlandse rappers het goed doen op televisie. Daarom is productiebedrijf North Sea Camel opgericht; zij richten zich op tv-shows met rappers.

De vrienden Ali B en Najib Amhali zijn het tv-productiehuis North Sea Camel begonnen. Deze naam verwijst naar de Marokkaanse en Nederlandse komaf van de artiesten. Dit meldt Vincent ter Voert, het creatief brein achter het initiatief, aan de Telegraaf.

Ali B en de 40 Wensen

North Sea Camel gaat sterk van start. Tijdens TV Lab komt hun eerste programma op de buis: Ali B en de 40 Wensen. Hierin vervult de rapper levenslang gekoesterde wensen van (hoog)bejaarden met de hulp van kansarme jongeren. Mocht het programma aanslaan, dan komt er een hele serie van.

Yes-R, Keizer en Nega

Ook zijn er al wilde plannen om programma's met de rappers Yes-R, Keizer en Nega in de hoofdrol te maken. Yes-R zou namelijk graag een programma willen maken waarin hij bemiddelt tussen ouders en kinderen die een moeizame relatie hebben. Keizer en Nega hebben wel interesse in het maken van een Jackass-achtige show.

North Sea Camel

Het idee voor het productiehuis was al snel geboren: "Najib en ik waren al een tijd aan het nadenken over een eigen bedrijf, om onze creativiteit een extra uitlaatklep te geven. Toen Vincent onlangs voor zichzelf begon, was één en één twee", legt Ali B uit.

Najib Amhali is erg te spreken over het initiatief: "Ik heb een passie voor tv en drama. De ideeën die ik heb kan ik zo goed laten ontwikkelen. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor alle andere artiesten en talenten die Ali en ik onder management hebben."

Meer over