Nance Coolen over vertrek bij SBS6: “Keihard op de grond gegooid”

18 maart 2022 13:21 | sterren | Door Esther Hut

© Annemieke van der Togt

Nance Coolen werd twaalf jaar geleden ontslagen bij SBS, maar tot op de dag van vandaag heeft ze geen idee waarom ze eigenlijk weg moest. Dat vertelt de presentatrice in de podcast 'De Broadcast'.

Nance vertelt dat ze in die tijd verschillende programma’s maakte voor de omroep en een vast contract had. Dus ontslagen worden was wel het laatste waar ze aan dacht. Op de vraag hoe ze te horen kreeg over haar ontslag, zegt Nance dat dat “de hell was”.

Gesprek

“Op een gegeven moment waren al mijn programma’s afgelopen en opgenomen. Ik dacht; ik laat me van mijn goede kant zien en maak een afspraak met het management om te vragen wat we nu gaan doen. Ze zeiden: We gaan helemaal niets doen, we gaan afscheid van je nemen.”

Alles viel weg

Een gesprek dat volgens Nance goed en wel een kwartier duurde, maar hard binnenkwam. “Daarna stond ik buiten met helemaal niets, terwijl ik een vast contract had. Ineens viel alles weg. Je wordt dan keihard op de grond gegooid.”

Na al die jaren snapt Nance nog steeds niet waarom ze nou de laan werd uitgestuurd en dat is volgens haar erg frustrerend. “Daar heb ik nooit antwoord op gehad. Dat vind ik heel lastig. Maar het is normaal in de tv-wereld. Als BN’er mag je niet zeiken. Dat blijft een frustratie maar uiteindelijk heb ik het laten varen.”

Nance presenteerde bij SBS6 onder andere Sterren Dansen op het IJs, Popstars, Retourtje Geluk en Shownieuws.

Meer over