Nederlandse YouTuber Enzo Knol bereikt sterrenstatus

Iedereen die ouder is dan 16 jaar heeft waarschijnlijk nog nooit van de Nederlander Enzo Knol gehoord. Voor de overige Nederlanders is Knol een superster.

De 21-jarige Enzo Knol stopte in 2013 met school, had geen werk en zat alleen maar te gamen. Zijn toekomst zag er niet al te rooskleurig uit, totdat hij uit verveling filmpjes begon te maken. In korte tijd transformeerde hij van een doodnormale jongen in dé YouTube-sensatie van Nederland.

Enzo Knol 

Enzo Knol is momenteel de populairste video blogger (vlogger) van Nederland. Meer dan 410.000 mensen zijn geabonneerd op zijn filmpjes. De Assenaar weet wat zijn fans willen, hij zet maar liefst twee filmpjes per dag online.

YouTube

Enzo Knol brak letterlijk en figuurlijk door toen hij zichzelf filmde terwijl hij op het voorrekje van zijn fiets ging staan. De Nederlander viel hard van zijn tweewieler en brak zijn arm, sindsdien is hij het voorbeeld van vrijwel iedere tiener. Het desbetreffende filmpje is inmiddels meer dan 675.00 keer bekeken!

Geld 

Enzo Knol verdient zijn geld enkel en alleen met het maken van YouTube-filmpjes. Met zo ontzettend veel fans moeten de filmpjes van Knol natuurlijk zéér spectaculair zijn! Nou, dat is niet helemaal waar. De vlogger filmt zichzelf onder meer tijdens het bakken van visticks, het eten van een boterhammen en het gooien van kussens.

Producten

Het is niet voor niets dat Enzo Knol in zijn filmpjes diverse producten tevoorschijn tovert, de beste man wordt er namelijk voor betaald. Sinds het begin van zijn YouTube-carrière werkt hij samen met Divimove. Het bedrijf brengt vloggers in contact met externe partijen die reclame willen maken via YouTube. De filmpjes van Divimove worden in Nederland ongeveer 78 miljoen keer per maand bekeken.

Hoeveel Enzo Knol precies betaald krijgt is niet bekend, het zal in ieder geval minder zijn dan 's wereld beroemdste YouTuber PewDiePie. De Zweedse vlogger verdient maar liefst 4 miljoen euro per jaar met zijn hysterische filmpjes.

Meer over:

Reageren