Netflix stopt samenwerking met Kevin Spacey

4 november 2017 12:16 | sterren | Door Televizier

House of cards moet het wat Netflix betreft zonder Kevin Spacey stellen. De streaming videodienst weigert nog samen te werken met de door schandalen omgeven acteur.

Het lot van Spacey was al enige dagen ongewis nadat bekend werd dat hij zich in 1986 vergrepen zou hebben aan de toen 14-jarige acteur Anthony Rapp. Een dag nadat het nieuws naar buiten kwam, legde Netflix de productie van het zesde en laatste seizoen van House of cards stil.

Ongewenst

In de dagen die volgden, regende het aanklachten tegen de steracteur. Maar liefst acht House of cards medewerkers deden aangifte, waardoor Netflix zich gedwongen distantieert van Spacey.  Daarmee is niet gezegd dat er geen nieuw seizoen van House of cards komt, wel is duidelijk dat Spacey zelf er niet meer in te zien is mochten de makers besluiten op Netflix te blijven.

Opgenomen

Het zal voor de House of cards schrijvers een uitdaging worden het ontslag van Spacey in de serie te verwerken. De scripts voor het nieuwe seizoen waren al klaar en er zijn zelfs al twee afleveringen, met Kevin, opgenomen. Die blijven op de plank liggen, net als een film die hij voor Netflix had gemaakt. 

Meer over