Nick Nicolai is niet zenuwachtig voor de finale van HGT: "Ik doe gewoon mijn ding"

3 juni 2016 10:34 | sterren | Door Televizier

© Screenshot RTL XL

Tijdens zijn auditie blies hij de jury en het publiek omver met zijn versie van Etta James' hit At Last en nu is hij de gedoodverfde winnaar van Holland's Got Talent: Nick Nicolai.

Door zijn auditie weet heel Nederland inmiddels wie Nick is. Hij wordt zelfs de de Nederlandse Paul Potts en Susan Boyle genoemd. En het is niet alleen zijn fantastische stem waarmee de 18-jarige jongen vele harten wist te veroveren.

Verleden

Ook zijn verhaal maakt indruk. De jongen is jarenlang gepest is daardoor wisselde hij zelfs twee keer van school. Zijn moeder Els vertelt tegen het AD dat 'Nick dankzij het programma weet dat hij er wél mag zijn'.

Zelfverzekerd

"Ik zag hem altijd als mijn kleine, kwetsbare broertje. Maar op het podium stond een volwassen man. Ik vind het mooi om te zien hoeveel zelfvertrouwen hij nu heeft," vertelt zijn zus. Nick voelt dan ook geen spanning voor de finale: "Ik doe gewoon mijn ding en zenuwachtig ben ik niet."

Vrienden

Nu hij op televisie komt en succesvol is, staan de vrienden opeens in de rij. "Op Facebook word ik een held genoemd," grinnikt de finalist. "Ik vind het wel leuk dat mijn verhaal een steun is voor andere mensen die worden gepest.'"

Pesters

En de pestkoppen? Die maakten excuses, maar daar zit Nick niet op te wachten. "Ze moeten er maar eens over nadenken hoe zij het zouden vinden als ze worden gepest. Ik heb niet op hun berichten gereageerd. Ik ben aan een nieuw hoofdstuk begonnen."

Dromen

En of Nick Nicolai vanavond nou wint of niet; "Ik ga hoe dan ook door met mijn droom najagen, ook als ik niet win. Alle ­puzzelstukjes vallen nu samen, want ik ben ook bijna klaar met school. Mijn droom? Een soulalbum opnemen in Amerika. Dat zou helemaal geweldig zijn." Eén droom ging alvast in vervulling: de scholier mag iedere maand een Motown-hit ten gehore brengen bij RTL late night

Concurrentie

Toch kan Nick de titel nog niet zomaar op zijn naam schrijven. Hij moet dan wel eerst acht sterke concurrenten achter zich laten. 

Holland's got talent is vrijdag 3 juni om 20.30 uur te zijn bij RTL 4.

Meer over