Nick, Simon, Jeroen en Dennis naar SBS 6 voor Lekker Nederlands

SBS 6 haalt in een keer twee succesvolle duo’s binnen: Nick & Simon en Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven (Jurk) gaan aan de slag voor de zender.

SBS-topman Peter de Mönnink maakte de aanwinsten bekend op een congres van de Media Werkgroep in Amsterdam. Update: Nick, Simon, Jeroen en Dennis zullen alle vier meewerken aan het nieuwe muziekprogramma Lekker Nederlands, waarin ze bestaande hits zingen die herschreven zijn tot Nederlandse nummers. Wanneer Lekker Nederlands op tv komt, is nog niet bekend.

SBS 6

SBS 6 slaat een grote slag met het binnenhalen van deze sterren. Het lijkt de laatste tijd beter te gaan met de zender na jaren van kwakkelen. In 2011 namen uitgever Sanoma en mediabedrijf Talpa van John de Mol de SBS-groep over. De kijkcijfers liepen enorm terug en Sanoma en Talpa investeerden flink om het tij te keren. Lange tijd wilde het maar niet lukken, met flops als The Winner Is, The Next Pop Talent, Wat Schat Je? en ga zo maar door. Het uitblijven van succes zorgde zelfs voor ruzie tussen Sanoma en Talpa en onlangs werd zenderbaas Remko van Westerloo nog weggestuurd. Toch lijkt de weg omhoog nu gevonden. Met Utopia heeft SBS 6 een vaste waarde in de vooravond gevonden, Hart van Nederland en Shownieuws scoren weer beter, en ook op prime time stijgen de kijkcijfers. Gisteren versloeg SBS 6 zelfs de grote concurrent RTL 4.

Nick en Simon

Met kijkcijferknallers Nick en Simon heeft SBS bijna zeker een hit in handen. Nick Schilder en Simon Keizer zijn een zangduo, maar de mannen zijn ook veelvuldig op televisie te zien. Eerst vooral bij de TROS als ‘de vrienden van Jan Smit’, in programma’s als Gewoon Jan Smit, De Zomer Voorbij en Palingsoap. Later kregen de Volendammers eigen muziekprogramma’s, zoals The Dream, waarvan gisteren het vierde seizoen eindigde. Ondertussen waren Nick en Simon ook nog coaches in The Voice Of Holland en The Voice Kids op RTL4.

RTL 4

Wat Nick en Simons komst naar SBS6 betekent voor hun werkzaamheden bij RTL 4, is niet bekend. Nick en Simon mogen dan gestopt zijn met The Voice Of Holland, ze zijn nog altijd te zien in The Voice Kids. Het is goed mogelijk dat ze dit blijven doen, want de afgelopen jaren combineerden ze hun werk bij RTL al met de programma’s voor AvroTros. Misschien werkt het Volendamse duo komend jaar dus wel bij de NPO, RTL én SBS.

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven

Net als Nick en Simon vormen cabaretiers Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven ook een muziekduo: Jurk. De mannen zijn verder actief als acteurs: ze zijn vooral bekend van het sketchprogramma Draadstaal en de politieserie Smeris.

Transfers

De Jurk-mannen zijn al vaak van omroep of zender gewisseld. Na drie jaar Draadstaal te hebben gemaakt bij de VPRO met producent CCCP, wilde het duo verder met John de Mols Talpa. De VPRO was het daar niet mee eens, dus gingen Jeroen en Dennis naar de AVRO. Het duo mocht de Draadstaal-typetjes niet meenemen, wat voor de nodige ophef zorgde. Ook de tijd bij de AVRO duurde niet lang: vorig jaar gingen Jeroen en Dennis naar RTL 4, om daar het programma Zaterdagavondjurk te maken, ook bij Talpa.

John de Mol

Jeroen en Dennis lijken erg trouw aan John de Mol. Jeroen is al jarenlang te zien als teamcaptain bij Ik Hou Van Holland, geproduceerd door John de Mol. Ook de Draadstaal-overstap naar Talpa maakt de loyaliteit duidelijk. Nu John de Mol grootaandeelhouder is bij SBS 6, kan het goed zijn dat de Jurk-mannen om die reden ook volgen naar SBS. Of Jeroen van Koningsbrugge te zien blijft in Ik Hou Van Holland is nog niet bekend. Misschien moet Guus Meeuwis op zoek naar een nieuwe tegenstander. 

Lees ook: Simon gaat in 2016 zonder Nick op theatertour.

Reageren