Nicole Scherzinger had eetstoornis

2 juli 2014 14:18 | sterren | Door Televizier

Nicole Scherzinger heeft last gehad van de eetstoornis Boulimia. Aan de buitenkant had de zangeres een geweldig leven, maar ze voelde zich verschrikkelijk van binnen.

Nicole Scherzinger vertelt aan de Britse Cosmopolitan dat ze in haar periode als Pussy Cat Doll-zangeres werd getroffen door de eetstoornis Boulimia. "Als ik eraan terugdenk, moet ik moeite doen om niet vol te schieten," vertelt het jurylid van X-Factor. "Het is zo'n verlammende ziekte en het was zo'n donkere tijd voor me." 

Nicole Scherzinger

De zangeres raakte door de eetstoornis haar stem kwijt en kon niet meer zingen. De maat was voor Nicole Scherzinger vol toen ze door haar manager bewusteloos op de grond werd gevonden. "Ik dacht dat ik alles ging verliezen als ik niet van mezelf zou houden. Het is sneu om te zien hoe ik mijn leven vergooide. Aan de buitenkant had ik een geweldig leven, The Dolls hadden de wereld aan hun voeten, maar ik voelde me verschrikkelijk van binnen. Dat laat ik nooit meer gebeuren." 

Eetstoornis

Nicole Scherzinger zegt dat ze zich door de ziekte kan verplaatsen in mensen die worstelen met demonen en stemmen in hun hoofd. "Je kan geen normaal leven leiden. Maar je kunt herstellen en er voor altijd vanaf komen. Mij lukte het en daarom vind ik het zo belangrijk om mijn verhaal te delen. Ik voelde me zo alleen..."

Misschien biedt het bericht van Nicole Scherzinger steun aan dikke Rebecca uit Popstars.

Meer over