Nicolette Kluijver helemaal klaar met 2017

Voor Nicolette Kluijver gaat 2017 de boeken in als een loodzwaar jaar. De presentatrice wil haar gezondheidsproblemen het liefst achter zich laten. 

In een interview met Vrouw blikt Kluijver (33) terug op een veelbewogen jaar dat begon met de gruwelijke ontdekking dat ze leed aan longkanker 

Schoon

Nicolette besloot destijds haar strijd tegen de ziekte openbaar te maken, al zei ze in de eerste maanden dat het 'slechts' om een voorstadium van kanker ging. In werkelijkheid had de aandoening zich al gemanifesteerd, zo vertelde ze later bij Van der Vorst ziet sterren. Nicolette liet zich behandelen, verloor een long en is inmiddels schoon verklaard. 

Herinnering

Toch wordt ze steeds herinnerd aan haar ziekte door mensen die haar er over aanspreken: "Wanneer ik het even ben vergeten, is er altijd wel weer iemand op straat die me eraan herinnert. Dat vind ik pijnlijk, nog steeds. Het is niet dat ik me ervoor schaam, maar het is gebeurd en alles wat erover gezegd kon worden, is gezegd. Mijn blik is nu op de toekomst gericht."

Megarugzak

Kluijver mag dan wel klaar zijn met 2017, ze heeft ook veel geleerd: "Ik ben als presentatrice misschien volwassener geworden. Ik heb nu een megarugzak en dat geeft me ook meer gewicht. Wat ook een verschil is: voorheen was ik heel eager, ik wilde té graag. Nu komen de dingen naar me toe. Ik denk dat ik daardoor ook beter ben in mijn werk, omdat ik er nou minder gestresst over ben."

Meer over:

Reageren