'Voelt zo verschrikkelijk'

Nicolette Kluijver moest zwangerschap afbreken vanwege ziekte

19 juni 2023 14:23 | sterren | Door Janine van Rooden

© Videoland

Nicolette Kluijver heeft de zwangerschap van haar vierde kindje noodgedwongen moeten afbreken, omdat zij ernstig ziek was. 

Dat vertelt de presentatrice in Rooijakkers over de Vloer.

Nicolette Kluijver

Art Rooijakkers bezoekt Nicolette Kluijver op Bonaire - waar ze tegenwoordig woont - en praat daar met haar over de longkankerdiagnose die ze in 2017 kreeg.

De presentatrice zat destijds niet lekker in haar vel en besloot om naar het ziekenhuis te gaan voor onderzoek. "Daar zagen ze een vlek en in eerste instantie was dat tuberculose", vertelt ze. Om dit te bestrijden kreeg ze zware medicatie voorgeschreven. Ze werd daarna maar niet ongesteld en dacht dat dit te maken had met de medicatie. "Maar ik bleek zwanger te zijn van de vierde."

Verlies en verdriet

Vanwege de heftige medicatie en een geplande scan voor de vlek was een zwangerschap 'niet wenselijk'. "De zwangerschap moest ik afbreken." Tijd om het verlies en verdriet te verwerken was er niet, want kort daarna kreeg Nicolette de diagnose longkanker. "Het voelt zo verschrikkelijk dat je daar afscheid van moet nemen. Je wilt het wel houden, maar het kan niet, want je lijf is ziek."

Rooijakkers over de Vloer

Rooijakkers over de Vloer met Nicolette Kluijver is op zondag 25 juni 2023 om 21:05 uur te zien bij RTL 4 en nu al te bekijken op Videoland

Meer over