Na controle

Nicolette Kluijver vreesde voor terugkeer longkanker

19 December 2019 11:24 | sterren | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
Nicolette Kluijver heeft loodzware weken achter de rug nadat begin november verdachte afwijkingen in haar longen werden gevonden.

Nicolette vertelt op Instagram over de zware periode die volgde.

Blinde paniek

In 2017 werd Nicolette getroffen door longkanker. Tijdens haar behandeling werd een deel van haar linkerlong verwijderd. Sindsdien staat ze onder controle, maar leeft ze met de vrees dat de ziekte terugkomt. Afgelopen april zei ze nog in een interview met het AD dat ze bij iedere hoestbui overvallen wordt door blinde paniek.

Afwijkingen

Toen bij de reguliere controle dan ook afwijkingen in beide longen gevonden werden, sloeg de angst haar om het hart. Op Instagram schrijft ze zes "hele heftige en verdrietige weken" achter de rug te hebben voordat een nieuwe CT-scan uitsluitsel kon geven over de aard van de afwijkingen. Afgelopen maandag bleek dat de verdachte plekken verdwenen waren. 

Adoptie-olifantjes

Om het leven te vieren en haar gedachten te verzetten heeft ze maar liefst 35 olifantjes in Sri Lanka geadopteerd. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Ik heb zes hele heftige en verdrietige weken achter de rug. Bij mijn jaarlijkse controle kwam mijn fantastische longarts erachter dat er in beide longen afwijkingen zitten. Bad news!!! De schrik was groot! Ik moest zes weken wachten om daarna weer in de CT scan te gaan zo konden we uitsluiten of het ging om een “gewone” infectie of in het slechtste geval kanker. Het waren zes loodzware weken. Afgelopen maandag hoorde ik dat de vlekken zijn verdwenen. Wat een verlossing! Het ging dus om een infectie..🙏🏼 Ik wilde tijdens deze lange tijd wachten iets moois opzetten! Om mijn dankbaarheid voor het leven te tonen, om echt iets te betekenen in dit leven! Ik wil je graag voorstellen aan mijn 35 adoptie-babyolifantjes. (35 is symbolisch mijn leeftijd aan olifanten) Ik ben adoptiemoeder geworden en ga mijn weesolifanten bezoeken op Sri Lanka. Zondag vertrek ik.... ik zal naar het weeshuis gaan voor baby-olifanten en naar het ziekenhuis. Ik zal jullie op de hoogte houden en laten zien wat we kunnen betekenen voor deze geweldige dieren. Het leven is kort en we kunnen zoveel goeds doen! Check link in bio voor meer informatie over deze stichting. #vriendenvandeolifant #vierhetleven #dankbaar #opnaarde100👵🏻 SWIPE voor al mijn baby’s 🐘 @vanessavanvuuren pak je camera 📸 Vrienden van de Olifant 🐘

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op

Meer over