Nicolette Kluijver wil af van haar seksimago

2 September 2015 16:37 | sterren | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Presentatrice Nicolette Kluijver krijgt er wat van dat mensen haar voornamelijk associëren met programma’s over seks. Daarom debuteert ze vanavond als presentatrice van de spelshow Van Je Vrienden Moet Je Het Hebben.

Nicolette Kluijver hoopt dat het stigma dat ze alleen maar seksprogramma’s maakt, verdwijnt. “Ik maak immers ook Expeditie Robinson, maar dat onthouden mensen niet zo”, zegt Nicolette Kluijver tegen RTL Boulevard.

Open (seks)boek

Het is niet zo gek dat Nicolette voornamelijk als een open (seks)boek wordt gezien. Zo sprak ze openhartig over haar eigen sekservaringen in het boek Let’s Talk About. Daarnaast was ze presentatrice bij de programma’s Spuiten en Slikken en Adam Zkt. Eva. Ze maakte de documentaire Seksverslaafd en er komt een tweede seizoen van Sex Academy aan.

Misvatting

Toch had Nicolette niet helemaal door dat de mensen haar zo sterk met het liefdesspel associëren. “Ik dacht in het voorjaar bij de reeks Seksverslaafd dat mensen wel zouden begrijpen dat het een serieuze documentaire is, die ik graag zelf wilde maken. Maar in the end ben je in de ogen van veel mensen weer een programma over seks aan het maken. Ik vind het juist leuk geen gepolijste presentatrice te zijn en ben supertrots dat mijn pakket bij RTL zo divers is.”

Een chique programma

Haar imagotransformatie gaat vanavond van start: Nicolette presenteert dan samen met Rick Brandsteder de eerste aflevering van Van Je Vrienden Moet Je Het Hebben die iedere woensdag om 20.30 op RTL 5 begint. “Gelukkig is dit programma heel chique, grapt ze. “Een programma waarin twee teams van vier vrienden tegen elkaar strijden om gigantische bedragen in rondes met humoristische opdrachten. Het verliezende team krijgt nog een laatste kans in de show te blijven, maar de opdracht die ze moeten doen is extreem gênant, hilarisch en heftig. Je wilt het eigenlijk niet doen.”

Geschikt presentatieduo

Nicolette en Rick leerden elkaar vorig jaar kennen tijdens Expeditie Robinson, waarin Rick kandidaat was. “Er is een klik tussen ons. We kunnen het goed met elkaar vinden”, vertelt Rick. Nicolette heeft wat tips gekregen van de ietwat ervarener Rick omdat hij met zijn vader meer ervaring als showmaster heeft. “Het is hem met de paplepel ingegoten natuurlijk. Hij heeft me goed op weg geholpen. Een studioshow is een andere tak van sport, maar toen ik het decor zag dacht ik dat ik jarig was, wat een cadeau!”

Lees ook:
Sex Academy volgens Nicolette

Meer over