Glow in the dark-feestje

Nicolette van Dam geconfronteerd met haar vitiligo

6 februari 2023 14:56 | sterren | Door Marjolein Vos

© Wessel de Groot
Een eerlijke medische post van Nicolette van Dam op Instagram zondagavond. De presentatrice en actrice vertelt over haar huidaandoening vitiligo.

Tijdens een kinderfeestje van haar dochter Lola-Lily werd ze weer even geconfronteerd met haar aandoening.

Confrontatie

"Zo dit was weer ff een nieuwe confrontatie met m’n vriend Viti Ligo", schrijft Nicolette op Instagram. De presentatrice vindt dat de witte vlekken in haar gezicht altijd wel meevallen. "Maar tijdens het glow in the dark-feestje van Lola werd ik weer ff met m’n neus op de feiten gedrukt."

Cool

Nicolette laat zich er niet door uit het veld slaan. "Het is wat het is. Natuurlijk wel jammer, maar waar gaat 't over? En eerlijk, als die meiden dan zeggen: 'We vinden het cool dat witte om je ogen', ben ik helemaal gerustgesteld."

Steun

De presentatrice en actrice kan op veel steun rekenen uit bekende en onbekende hoek. "Mooi dat je het deelt knapperd", schrijft John Ewbank. "Ah joh, is van een skibril...", schrijft Charly Luske en Chantal Bles heeft er maar 1 woord voor nodig: "Beauty."

Witte vlekken

Bij de aandoening vitiligo verdwijnen er pigmentcellen uit de huid en het haar. Hierdoor ontstaan witte plekken van verschillende grootte en vorm. Dit kan in de loop van de tijd ook veranderen. 

Meer over