Nicolette van Dam weg bij Unicef

Nicolette van Dam is na alle ophef die ontstond na het plaatsen van een grappig bedoelde tweet opgestapt als ambassadeur van Unicef. Bekend Nederland steekt haar een hart onder de riem.

Na het twitteren van een bewerkte foto van twee snuivende Colombiaanse voetballers, kreeg Nicolette van Dam heel het Zuid-Amerikaanse land over haar heen. De grootste krant van het land schreef zelf: "Dit is de ambassadeur van Unicef die het Colombiaanse elftal heeft beledigd.“ De presentatrice wil Unicef geen slechte naam geven en stapt per direct uit haar functie als ambassadeur. 

De verklaring

"Woensdagavond heb ik een WK-voetbalbericht geretweet met een grappig bedoelde ondertoon, zoals op Twitter gebruikelijk is. De impact en de gevolgen daarvan in Colombia heb ik niet kunnen voorzien. Het is nooit mijn intentie geweest om iemand te kwetsen. Ik ben er ontzettend verdrietig over, maar ik kan en wil Unicef niet opzadelen met de ontstane situatie", schreef Van Dam in een verklaring. 

Steunbetuigingen 

De kritiek is vrijwel alleen uit Colombiaanse hoek afkomstig, in Nederland krijgt de presentatrice veel steunbetuigingen via Twitter.

Nu dit hoofdstuk is afgesloten kan Nicolette zich focussen op haar zwangerschap.

Reageren