Say Whut?!

Niek Roozen presenteert nieuwe dagelijkse kennisquiz bij NPO Zapp

13 februari 2024 14:30 | sterren | Door Tessa Kok

© ANP Kippa / Fotograaf Sander Koning

Acteur en presentator Niek Roozen heeft een nieuwe presentatieklus te pakken. Vanaf 11 maart zal Roozen de gloednieuwe kennisquiz Say Whut?! presenteren op NPO Zapp. Dat heeft de NPO vandaag bekendgemaakt.

Say Whut?!

In de nieuwe dagelijkse kennisquiz Say Whut?! krijgen de kandidaten iedere ronde feitjes over een bepaald onderwerp te zien, zoals over de categorie piraten, pinguïns of K-pop. Dit gebeurt in een hoog tempo. Aan de deelnemers de taak om zoveel mogelijk van deze genoemde feiten te onthouden, want Niek vraagt hen daarna het hemd van het lijf. Het team dat uiteindelijk de meeste antwoorden heeft onthouden, mag zich de winnaar noemen.

Iedere aflevering doen er twee teams mee aan de kennisquiz. Een team bestaat uit twee bekende Nederlanders. Gasten die meedoen aan de spelshow zijn onder meer zangeres Stefania Liberakakis, cabaretier Jandino Asporaat, tv-kok Hugo Kennis, goochelaar Steven Kazàn en acteur Juvat Westendorp.

Presentator

Niek Roozen speelde in meerdere seizoenen van Brugklas en heeft ook rollen vertolkt in diverse films. Als presentator is hij bekend van de Zapp-programma's Extreme Karaoke en De Faker. Roozen deed in 2022 mee aan het survivalprogramma Expeditie Robinson. In 2023 was hij te zien in het RTL4-programma Het Perfecte Plaatje.

De kennisquiz Say Whut?! is vanaf 11 maart iedere werkdag om 18.20 uur te zien op NPO Zapp.

Meer over