Show met meer dan veertig uitvinders

Nieuwe presentatieklus voor Gordon: Wat een Uitvinding

7 april 2023 09:55 | sterren | Door Tessa Kok

© William Rutten

Gordon komt binnenkort weer terug op de buis met een nieuw SBS6-programma: Wat een Uitvinding. De nieuwe show heeft diverse overeenkomsten met het programma Het Beste Idee van Nederland, dat acht jaar geleden voor het laatst op televisie verscheen.

De presentator die onlangs nog in het nieuws kwam vanwege zijn verloving met de 24 jaar jongere Gavin Rozario, is momenteel in Nederland voor de opnames van deze nieuwe show. Eind april is het zover, dan is de eerste aflevering van Wat een Uitvinding op SBS6 te bewonderen. Dat meldt het AD.

Oplossing voor alledaagse problemen

In Wat een Uitvinding zien we meer dan veertig uitvinders die een oplossing bedacht hebben voor alledaagse problemen. Een woordvoerder van Talpa geeft daar het volgende over aan: “Denk aan een bakje dat niet sluit of fruitvliegjes die rondom je kliko blijven zwermen”. Het gaat om allerlei uitvindingen op het gebied van keuken, klussen en verzorging. De uitvindingen die gepresenteerd worden in de afleveringen, worden bekeken, getest en beoordeeld door zowel een vakjury als een publieksjury. Wie er in de vakjury zitten, is nog niet bekend.

De winnaar

De beste deelnemers strijden na zes afleveringen tegen elkaar in de finale. De winnaar gaat er niet met zomaar een prijs vandoor. De vondst van de winnaar wordt namelijk daadwerkelijk geproduceerd en komt in heel Europa in de winkelschappen te liggen. 

In januari was Gordon nog op de buis te zien met het programma Down the road. In die show maakte hij een roadtrip met jongeren die het syndroom van Down hebben. Nu heeft hij weer een nieuwe presentatieklus te pakken, waarvan het resultaat eind april te zien is. De eerste aflevering wordt op zaterdag 29 april om 21.30 uur uitgezonden op SBS 6.

Meer over