'De klik overtreft alles'

Nieuwe vriend André van Duin scheidde speciaal voor hem

13 juli 2022 10:48 | sterren | Door Esther Hut

© ANP / Ramon van Flymen

André van Duin is inmiddels alweer ruim een half jaar gelukkig met zijn nieuwe vriend Fernando Reyes, maar toen de vonken tussen het stel oversprongen was Fernando nog getrouwd en besloot speciaal voor André de scheidingspapieren aan te vragen.

Dat heeft Fernando in een interview aan De Telegraaf laten weten.

“Was niet makkelijk”

Zo’n keuze gaat natuurlijk ook niet over een nacht ijs. "Dat was niet gemakkelijk,” zegt Fernando in De Telegraaf. "Ik heb er tegenover mijn ex-partner geen geheim van gemaakt wat mij hier was overkomen. In Spanje was ik niet ongelukkig, maar de klik met André overtreft alles."

Uiteindelijk scheidde hij van zijn man. "Er zijn geen problemen ontstaan, maar leuk vond ik het natuurlijk niet. Afscheid nemen gaat altijd gepaard met pijn."

Veertig jaar

André en Fernando kennen elkaar al veertig jaar, maar het contact verwaterde, waardoor ze heel wat jaren geen contact met elkaar hadden. Fernando woonde ook in Spanje en André was getrouwd met zijn toenmalige man Martin Elferink. Maar na zijn overlijden in januari 2020 en zijn vriendin Corrie van Gorp later in datzelfde jaar kregen Fernando en André toch weer contact en dat leidde uiteindelijk in een relatie.

Meer over