Te emotioneel

Winfried Baijens wil niet meedoen aan Wie Is de Mol?

8 maart 2022 10:49 | sterren | Door Janine van Rooden

© ANP Kippa/Robin van Lonkhuijsen
Winfried Baijens zou niet mee willen doen aan een programma zoals Wie Is de Mol?. Daar is hij naar eigen zeggen te emotioneel voor en een gebrek aan gedrevenheid zit hem in de weg.

Baijens is naast zijn rol als nieuwslezer bij de NOS niet vaak te zien in andere televisieprogramma's. Aan de VARAgids vertelt hij nu waarom dat is. Hij wil namelijk niet dat mensen weten hoe emotioneel hij kan reageren in bijvoorbeeld spelshows of avonturenprogramma's.

Wie Is de Mol?

Winfried is, zoals hij zelf zegt, niet goed in spelletjes: "Ik doe bijvoorbeeld niet mee aan De Slimste Mens. Als NOS'er verwachten kijkers toch een soort alwetendheid, dus je kan alleen maar tegenvallen. En ik vergeet soms namen, dat is ook niet handig bij zo'n spelletje." De nieuwslezer zou ook niet mee willen doen aan het populaire programma Wie Is de Mol?. "Eerlijk gezegd ook wel omdat ik bang ben dat ik me veel te veel laat meeslepen in de dynamiek van zo'n groep. Mensen hoeven van mij niet te weten hoe emotioneel ik daarop ga reageren. Ik denk dat ik ga huilen als er iemand na vijf dagen uit vliegt. Ik hecht me heel snel aan iemand, dat moeten we niet hebben", aldus Winfried.

Meer over