Nigella Lawson getuigt in rechtszaak

Tv-kok Nigella Lawson was vandaag aanwezig in de rechtszaal om te getuigen tegen twee oud-assistentes. De vrouwen zouden enorme bedragen hebben uitgegeven met de creditcard van Nigella’s ex-man.

In oktober gaf Nigella aan dat ze niet wilde getuigen in de zaak. Volgens Lawson gebruikt haar ex Charles Saatchi de rechtszaak om haar reputatie te beschadigen. Ook was de wereldberoemde chefkok bang dat er veel persoonlijke details naar buiten zouden komen.

Burgerplicht

Nigella kwam vandaag toch naar de rechtszaak. "Omdat ik voelde dat het mijn burgerplicht is. Het is moeilijk voor me en het is ook moeilijk geweest voor mijn kinderen, maar ik wilde het juiste doen", legde Lawson uit.

Drugsverslaving

Tijdens de zitting kwamen er inderdaad veel persoonlijke details naar boven. Nigella vertelde dat haar ex-man Charles Saatchi haar meerdere malen bedreigde omdat ze zijn reputatie ernstig beschadigde. Volgens de chefkok was het ook haar ex die het verhaal naar buiten heeft gebracht dat ze een cocaïnesverslaving zou hebben. In september spraken de bechuldigde assistentes ineens over de zogenaamde verslaving waar Charles eerder mee had gedreigd.

Ruzie

Afgelopen zomer stond heel Engeland op zijn kop toen er foto’s uitlekten van een ruziënde Lawson en Saatchi in een restaurant. Plotseling greep Charles zijn vrouw naar de keel. Onmiddellijk besloot Nigella haar man te verlaten en inmiddels is het stel gescheiden.

Oprah

Er is nog geen uitspraak in de zaak. Wel is het zeker dat Nigella Lawson binnenkort haar verhaal zal doen in de talkshow The Last Chapter van Oprah Winfrey. In het interview gaat de tv-kok lastige vragen over haar vermeende drugsverslaving en de  heftige scheiding van Charles Saatchi niet uit de weg.  

Reageren