12 points

Nikkie de Jager bepaalt mee wie België vertegenwoordigt op Songfestival

2 januari 2023 09:50 | sterren | Door Marjolein Vos

© ANP KIPPA/Sem van der Wal

Presentatrice, YouTuber en visagiste Nikkie de Jager gaat meebepalen wie er voor België naar het songfestival gaat. Ze neemt plaats in de vakjury van Eurosong, de Belgische voorronde van het Eurovisie Songfestival

Ze zal samen met veertien anderen de vakjury vormen en samen met het publiek bepalen wie in mei namens België naar Liverpool gaat.

Internationaal

Dit jaar kiest België ervoor om meer internationale namen in de vakjury te zetten. Ook de Noorse oud-Songfestival-winnaar Alexander Rybak (2009) bezet een plaats in de vakjury. Daarnaast bepalen ook onder anderen de voormalige Belgische kandidaten Laura Tesoro (2016) en Jérémie Makiese (2022) mee. Makiese haalde de negentiende plaats voor België op het liedjesfestijn. De finale van de nationale voorrondes is op 14 januari. 

Lees hier alles over

Niet vreemd

Voor Nikkie is het spectakel 'songefestival' allemaal niet nieuw. Zelf stond ze in mei 2021 met Jan Smit, Edsilia Rombley en Chantal Janzen op het internationale podium van het Eurovisie Songfestival in Ahoy Rotterdam. Ze won op 14 oktober 2021 de Televizier-Ster voor beste presentatrice van 2021.

Meer over