Grote klussen

Nikkie de Jager sloeg het presenteren van deze grote programma’s af

18 oktober 2023 14:50 | sterren | Door Esther Hut

© Nick van Ormondt

Nikkie de Jager presenteerde in 2021 het Eurovisiesongfestival en gooide daarmee hoge ogen. Niet alleen bij kijkers thuis, maar ook bij de grote zenderbazen.

Toch liet ze zich niet verleiden voor een grote klus.

Gesprekje met John en Peter

In haar podcast Lightless Lounge vertelt Nikkie dat de telefoon na het Eurovisiesongfestival roodgloeiend stond. "Na Eurovision belde iedereen vanuit Amsterdam en Hilversum om iets te doen", vertelt Nikkie in haar podcast. "We hebben bij John (de Mol, red.) op het kantoor gezeten. We hebben bij Peter (van der Vorst, red.) in de tuin gezeten. Ze hadden allemaal de grootste verhalen."

Iedereen bleek haar hetzelfde te vragen. "Wat wil je doen? Roep maar. Dan gaan we het maken. Maar ik kon niks roepen,” zegt de presentatrice. "Alles wat ik wilde doen, dat had ik al gedaan. Ik moest een nieuw doel zoeken."

The Voice Kids

Een van de aanbiedingen die Nikkie kreeg, was om The Voice Kids te presenteren. Ze noemt het “leuk, maar niet voor mij.” Talpa wilde haar weer naar voren schuiven als de nieuwe presentatrice van het nieuwe programma Avastars. Maar ook dit aanbod sloeg ze af. Daarmee heeft ze voor zichzelf een kleine ramp op haar cv bespaard.

Overkill

"Ik vind televisie heel erg leuk, maar ik zou heel ongelukkig zijn als het mijn hele baan is. Als je mij 300 dagen in een studio in Hilversum zet, zou ik het 100 dagen heel erg leuk vinden,” zegt ze. Daarnaast is ze bang dat ze iets té veel op tv te zien zou zijn. "Dat gebeurt heel snel. Want voor dat je het weet zit je elke maandag bij een draaidag en kotst het hele land je uit."

Make Up Your Mind

Nikkie de Jager heeft de afgelopen jaren al verschillende programma’s gepresenteerd zoals het kinderprogramma Nikkie’s Make-up Mansion, Make-Up Cup en het eenmalige programma De Enige Echte bij RTL. Binnenkort zien we Nikkie weer terug in een nieuw seizoen van Make Up Your Mind als panellid.

Meer over