'Draai je om'

Nikkie de Jager voelde aanwezigheid overleden broer bij Wie is de Mol?

27 Oktober 2020 15:55 | sterren | Door Jef Willemsen

© AVROTROS
Nikkie de Jager voelde tijdens de opnames van het jubileumseizoen van Wie is de Mol? de aanwezigheid van haar overleden broertje Mikai. 

In een interview met het ANP blikt de winnares van Wie is de Mol? terug op haar bijzondere ervaringen. 

Tweede kans

In 2018 moest Nikkie haar deelname aan het programma onderbreken omdat haar ernstig zieke, veertienjarge broer niet lang meer te leven had. Mikai overleed in mei van dat jaar, des te meer reden voor Nikkie om de herkansing met beide handen aan te grijpen. Al vanaf het eerste moment had de Youtubester het gevoel dat haar broer bij haar was.

Jeroen betrapt

Mikai was een groot fan van Wie is de Mol?, haar deelname was dan ook deels uit zijn naam. Zo koos ze onder meer in de eerste aflevering voor een rode auto, dat was zijn lievelingskleur. Nikkie betrapte tevens Jeroen tijdens een molactie, omdat ze haar hoofd net op het juiste moment draaide. Wat haar betreft was dat ook ingegeven van boven.

Pot doneren

Als ultiem eerbetoon aan Mikai heeft Nikkie de ruim 12.500 euro die ze aan het programma verdiende gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding. Molloten zijn een actie gestart om dat prijzengeld te verdubbelen. 

Meer over