Nikkie Plessen: "Hallo, hier is de grootste copycat!"

27 Augustus 2013 16:42 | sterren | Door Televizier

Begin dit jaar ontkende Nikkie Plessen nog in alle toonaarden dat ze plagiaat had gepleegd. Nu geeft ze toch toe dat haar kledinglijn grotendeels uit jatwerk bestond.

De tv-presentatrice en 'kledingontwerpster' doet deze biecht in het tijdschrift Jackie. "Ik vond het een leuke tekst en een mooi plaatje, dus heb ik dat gebruikt. Wist ik veel dat die ontwerpster ook in Nederland zat," vertelt Plessen.

Nikkie is copycat

Het was dus geen doelbewuste actie van de blondine: "Het waren beginnersfouten. Ik heb nooit beweerd een soort Coco Chanel te zijn die met een potlood in een torentje zit te tekenen."

Gelukkig kan ze er zelf hard lachen om haar zogenaamde beginnersfouten: "Nadat de commotie losbarstte, ging ik de volgende dag gewoon weer naar kantoor om te verkopen. Dan kwam ik binnen bij klanten en zei ik: 'Hallo, hier is de grootste copycat!'," aldus Plessen.

Zoe Karssen

Begin dit jaar presenteerde Nikkie Plessen haar kledinglijn NIKKIE tijdens de Amsterdam Fashion Week. Al snel werd ze door verschillende ontwerpers, waaronder Zoe Karssen en het duo Quice, beschuldigd van plagiaat. Eerder meldde Plessen nog dat het enkel om stom toeval ging.

Welke juridische en/of financiële gevolgen deze bekentenis heeft voor Nikkie Plessen is nog niet bekend.

Meer over