Toch 'nee' tegen NOW

Nikkie Plessen stort bijna 9 ton aan noodsteun terug

16 Juli 2020 16:18 | sterren | Door Daisy Heyer

© BAS CZERWINSKI
Nikkie Plessen heeft de noodsteun die ze voor haar vier bv's heeft ontvangen grotendeels teruggestort, meldt De Telegraaf

Plessen ontving de noodsteun van 927.240 euro omdat ze gebruikmaakte van de NOW-regeling. Die werd in het leven geroepen om ondernemers door de coronacrisis te helpen. Echter kwam de presentatrice en mode-ondernemer de afgelopen tijd slecht in het nieuws vanwege het gebruik van die regeling. Ze zou volgens Quote zelf namelijk een vermogen hebben van 28 miljoen euro

Vier bv's

Dat ze voor maar liefst vier bv's aanklopte voor steun, schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. De grootste som geld kreeg ze aan noodsteun voor NP Fashion Retail BV (601.401 euro). Ook NP Fashion BV kreeg maar liefst 280.653 euro. Het overige geld ging naar haar twee andere bv's, Fifth House Fashion BV (33.621 euro) en Sustain Clothing BV (11.583 euro). 

Geen geheim

Plessen deed niet geheimzinnig over haar aanvragen: in RTL Boulevard gaf ze aan dat zij noodsteun had aangevraagd en "een paar dagen later de eerste betalingen al binnen kregen van de overheid." Ze gaf daarvoor nog haar complimenten in het programma. 

In een reactie aan De Telegraaf laat Ruben Bontekoe, de echtgenoot van Plessen, namens NP Fashion BV weten dat de aanvraag onder andere werd gedaan omdat het voor hun bedrijf "betekende dat wij op dat moment – onder andere – al onze winkels volledig hebben moeten sluiten. Er was ook geen enkel uitzicht op hoe lang dit zou gaan duren.”

Schade viel mee

Omdat de schade voor het bedrijf meeviel en 'aanmerkelijk lager is dan waar afgelopen maart rekening mee werd gehouden', wordt het grootste gedeelte van de NOW-regeling nu teruggestort volgens Bontekoe. Ook wordt er volgens hem geen aanspraak meer gedaan op de tweede ronde van de NOW-regeling om het bedrijf (waar ongeveer vierhonderd mensen werken) te laten steunen door de overheid. 

Meer over