'Kwam niet toe aan eigen verdriet'

Noa Vahle in therapie om affaire Jeroen Rietbergen te verwerken

6 november 2023 19:35 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
De onthulling dat Jeroen Rietbergen zich bij The voice schuldig had gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag liet ook Noa Vahle niet onberoerd. De 23-jarige dochter van Linda de Mol werd diep geraakt door het verdriet dat haar moeder had.

Noa doet in de wintereditie van LINDA.meiden voor het eerst een boekje open over de heftige tijd die het gezin doormaakte nadat BOOS onthulde wat er zich jarenlang achter de schermen bij The voice had afgespeeld.

'Verschrikkelijk'

Noa vertelt dat Linda de Mol gebukt ging onder haatreacties van wildvreemden die meenden dat ze door de misstappen van haar inmiddels ex-partner niet meer op televisie kon: "Mijn moeder is een sterke vrouw, niets kon haar raken. Daar keek ik tegenop, maar nu waren de rollen ineens omgedraaid. Ik was veel thuis, belde haar vaker..."

Impact

Door haar verzorgende rol kwam ze onvoldoende toe aan het verwerken van haar eigen verdriet rond het verlies van een man die toch jarenlang deel uitmaakte van haar leven aan de zijde van haar moeder. Daarom ging ze in therapie om de gebeurtenissen te verwerken: "Het helpt wel: je verhaal ergens kunnen vertellen en het daar dan ook even te laten.”

Tweede kans

Vahle kampt meer dan een jaar later nog altijd met gevoelens van 'boosheid, verdriet en teleurstelling', maar claimt in het interview met LINDA.Meiden dat ze inmiddels ook vooruit kijkt en vindt dat iedereen een tweede kans verdient, hoe moeilijk dat soms ook voelt.

Haar moeder lijkt daar net zo over te denken. Linda werd begin dit jaar weer in Parijs gezien in gezelschap van Jeroen Rietbergen

Meer over