Geen ruzie

Noa Vahle laat zich voor het eerst uit over Linda de Mol en Jeroen Rietbergen

23 februari 2023 10:32 | sterren | Door Judith Regeling

© KIJK
Noa Vahle heeft gisteren in Vandaag Inside voor het eerst gereageerd op alle perikelen tussen haar moeder Linda de Mol en Jeroen Rietbergen. Wat vindt ze er namelijk van dat die twee weer herenigd zijn?

Eigenlijk heeft ze geen zin om zich te verdedigen, maar voor deze uitzending maakt ze toch een uitzondering.

Noa Vahle

Als er iemand nogal een bewogen paar maanden achter de rug heeft, is het Noa Vahle wel. Waar zij echt doorbrak dankzij haar verslaggeving tijdens het WK in Qatar, had haar moeder Linda de Mol het juist zwaar te verduren met de breuk rondom Jeroen Rietbergen. Niet eerder bracht Noa Vahle dit ter sprake in een interview. Tot gisteravond. De presentatrice wil namelijk wat kwijt over alle berichtgeving van de afgelopen dagen.

Vandaag Inside

Wilfred Genee stipt het nog wel erg voorzichtig aan: "Je kwam eerder deze week nog ter sprake. Maar hoe ervaar jij dat eigenlijk? Of vind je het vervelend dat ik dat vraag?" vraagt hij. "Nee hoor", antwoordt ze direct. "Ik heb er het afgelopen jaar niet zoveel over gezegd omdat ik altijd zoiets heb van: je bent je aan het verdedigen tegenover mensen die toch wel hun eigen waarheid van het verhaal maken. Maar op het moment dat er structureel dingen worden gezegd die niet kloppen - bijvoorbeeld dat ik ruzie heb met mijn moeder of dat ik haar niet support - dan begint dat wel aan me te knagen en wil ik daar wel een keer iets op zeggen."

Geen ruzie

Noa Vahle wil meteen uit de wereld helpen dat ze haar moeder niet steunt. "Ik wil uiteindelijk gewoon dat mijn moeder gelukkig wordt", zegt ze. "Het is haar relatie, daar maakt zij zelf een keuze in. Ik vind het heel logisch dat zij iets gaat uitzoeken na zo'n jaar. Volgens mij zit je in een constant conflict tussen heel erg boos zijn op iemand, maar ook van iemand houden. Dat heb ik ook wat hem betreft. Dus dat begrijp ik." 

Jeroen Rietbergen

Het is ook niet niets: Jeroen Rietbergen was maar liefst vijftien jaar har stiefvader. "Tuurlijk ben ik boos, teleurgesteld en verdrietig. Maar je vergeet niet dat iemand ook een goed mens is", aldus de presentatrice. "Hij heeft ook goede dingen gedaan voor mij, mijn broer en mijn moeder. Dus als mensen zeggen dat ik haar niet steun of dat ik ruzie met haar heb, vind ik dat vervelend om te horen. (...) Ik wil gewoon dat zij gelukkig is."

Bekijk hieronder het hele fragment.

Vandaag Inside is elke werkdag te zien op SBS6.

Meer over