Moeder nog niet achterna

Noa Vahle over presentatiedebuut: 'Een illusie om te denken dat ik snel de studio in ga'

4 augustus 2023 09:05 | sterren | Door Tessa Kok

© KIJK
Gisteren maakte sportverslaggeefster Noa Vahle haar presentatiedebuut op Veronica. Met analist René van der Gijp deed ze verslag rond de voetbalwedstrijd tussen FC Twente en Hammarby IF.

Daarmee trad Vahle in de voetsporen van haar moeder Linda de Mol, die al jarenlang diverse programma's presenteert.

Invallen

Noa Vahle presenteerde de Veronica-uitzending donderdag omdat ze inviel voor Hélène Hendriks, die haar eigen talkshow De Oranjezomer moest presenteren. Tijdens een interview met Shownieuws vertelde de sportverslaggeefster hoe ze haar rol als studiopresentatrice ervaren heeft.

"Het was wel een beetje onwennig in het begin, in zo'n studio en in welke camera moet ik kijken", vertelt Noa. "Ik ben heel erg gewend om op zo'n veld te staan met één camera en je hebt je verhaaltje. Maar het was heel leuk en ik had René naast me dus dat ging heel makkelijk."

Voorkeur voor rol als verslaggeefster

''Ik vond het heel leuk om doen, maar ik sta hier natuurlijk omdat Wilfred op vakantie is en Hélène zit in Breda. Dus dit was eenmalig, misschien volgende week nog een keer'', aldus Noa. Ze vervolgt: ''Dat is heel leuk, maar ik vind die rol in het stadion, op weg met een cameraman en een statief sjouwen, en dan verslag doen van wat er daar gebeurt dat vind ik voor nu gewoon heel erg leuk.''

Noa gaat moeder Linda voorlopig dus nog niet achterna: ''Het is denk ik gewoon een illusie om te denken dat ik nu heel snel de studio in ga.''

René van der Gijp

Analist René van der Gijp, die gisteren aanwezig was bij de uitzending met Noa Vahle, is in ieder geval razend enthousiast over haar. ''Ja, ik vind Noa een natuurtalent. Echt, ze is volledig zichzelf'', laat hij erover uit.

Meer over