Televizier-Ring Talent

Noa Vahle blikt terug op haar 2023: 'Blijf met beide benen op de grond'

13 november 2023 10:00 | sterren | Door Wouter Luijken

© Nathan Reids

Voor Televizier-Ring Talent-winnaar Noa Vahle zijn het drukke tijden. De verslaggeefster reist onder meer het Nederlands elftal achterna voor Vandaag Inside en is te zien bij Europese wedstrijden op Veronica.

Hoe kijk je terug op afgelopen jaar?

“Het is vooral erg druk geweest, maar ook heel bijzonder. Ik heb echt van mijn hobby mijn beroep gemaakt en heel veel dromen zijn uitgekomen. Het is ook wel een jaar van ontwikkeling geweest. Ik ben toch een beetje in het diepe gegooid. Het is zo snel gegaan, maar ik heb veel geleerd.”

Wat was voor jou het hoogtepunt van het afgelopen jaar?

Het WK in Qatar. Verslag doen vanaf een eindtoernooi was een van mijn dromen. Dat kwam ook doordat er zoveel mensen naar De Oranjewinter keken. Daarvoor deed ik al wel verslaggeving, maar dat was wel voor een redelijk specifieke doelgroep. Andere hoogtepunten zijn alle kansen die ik heb gekregen en stappen die ik heb gezet. Ik voel me nu zekerder in mijn werk, al leer en ontwikkel ik nog steeds.”

Hoe ga je om met het winnen van de Televizier-Ring Talent?

“Die prijs zelf zorgt niet voor druk, die leg ik mezelf al genoeg op. Ik ben zelf mijn eigen grootste criticaster. Ik vind deze Ring een prachtige waardering vanuit het publiek en dat zal ook altijd zo blijven. De dag na het gala ging ik gewoon aan het werk en dat deed ik op precies dezelfde manier als de dag ervoor: met beide benen op de grond.”

Hoe is het om als dochter van Linda de Mol in de mediawereld te komen?

“Ik vind dat niet lastig, omdat ik mij daar mijn hele leven bewust van ben. Daarom maakte ik ook die kruiwagengrap op het Gouden Televizier-Ring Gala. Ik heb meer kansen gehad omdat ik ben opgegroeid in de tv-wereld. Ik kwam veel in tv-studio’s en ken dus veel mensen. Daar loop ik ook niet voor weg, maar ik hoop dat de mensen zien dat ik die kansen heb gegrepen door er knetterhard voor te werken.”

Welke dromen heb je nog?

“Er zijn nog stadions waar ik verslag zou willen doen, zoals het Camp Nou van FC Barcelona. Ik zit nu heel erg op de liveverslaggeving, maar het lijkt me ook leuk een keer een programma of documentaire over sport te maken. In de toekomst wil ik het misschien breder trekken. De droom om in een studio te presenteren heb ik voorlopig nog niet, wie weet in de toekomst.”

Hoe gaat de komende tijd er voor jou uitzien?

“Heel veel voetbal. Mijn agenda zit er zo vol mee dat er de komende maanden niet veel meer bij past. Zo hoop ik volgend jaar zomer naar het EK in Duitsland te gaan. Wel lekker hoor, dat het niet in een land als Qatar is. In principe zag het er daar allemaal heel goed uit en de stadions waren lekker dicht bij elkaar, maar ik was geen fan van het land. En: lekker dat het zo dichtbij is.”

Meer over