NOS-correspondent Arjen van der Horst van Groot Brittannië naar de VS

26 september 2014 11:10 | sterren | Door Televizier

Arjen van der Horst wordt de nieuwe NOS-correspondent voor Noord-Amerika. Dit najaar verruilt hij zijn huidige standplaats Londen voor Washington DC. 

Arjen van der Horst volgt Wessel de Jong, die zeventien jaar voor de NOS in de VS werkte, op als correspondent voor Noord-Amerika. Van der Horst zal voornamelijk verslag doen voor het NOS Radio 1 Journaal en Nieuwsuur, tevens gaat hij samenwerken met zijn collega-correspondent Wouter Zwart. 

Arjen van der Horst

Arjen van der Horst werkte ruim zes jaar op de buitenlandredactie van de NOS, waarna hij in 2007 als correspondent in Groot-Brittannië aan de slag ging. Na zeven jaar trouwe dienst in Londen, verhuist hij dit najaar naar Washington DC. 

Correstpondent

Arjen van der Horst is dolblij met zijn nieuwe baan. ‘’Met mijn verhuizing naar Washington gaat een oude wens in vervulling’’, vertelt de nieuwe Noord-Amerika-correspondent. ‘’Washington geldt al jaren als één van onze belangrijkste posten en het is een eer om in de voetsporen te kunnen treden van mijn vele illustere voorgangers. De Verenigde Staten gaan een bijzonder interessante periode tegemoet. Denk aan de verkiezingen, maar ook de rol die de Verenigde Staten spelen in de Midden-Oosten crisis en het debat dat hierover steeds feller gevoerd wordt. Amerika is een fascinerende journalistieke uitdaging die ik graag met beide handen aangrijp.’’ 

NOS

Marcel Gelauff, hoofdredacteur NOS Nieuws, vindt het erg fijn dat Arjen van der Horst de nieuwe functe heeft geaccepteerd. “Ik ben erg blij met deze stap van Arjen. We krijgen er in Washington DC een zeer ervaren collega bij die op zijn huidige post heeft laten zien niet alleen een uitstekend verslaggever te zijn, maar ook heel sterk is in de analyse van nieuwsontwikkelingen en het geven van context”, aldus Gelauff.

Jeroen Wollaars is de nieuwe NOS-correspondent in Duitsland.

Meer over