Gestrikt

NPO haalt Tom Waes voor drie jaar binnen

16 november 2023 09:40 | sterren | Door Marjolein Vos

© VRT
Goed nieuws voor fans van de Belgische tv-maker en acteur Tom Waes. Hij heeft zich voor drie jaar exclusief verbonden aan de NPO en de VRT. Deze twee omroepen gaan samenwerken en Waes mag vijf programma's gaan maken, meldt de VRT.

Twee van de programma's zijn fictiereeksen en de overige drie zijn non-fictieprogramma's.

Bekend gezicht

Veel kijkers kennen de acteur en televisiemaker van zijn rol in Netflix-serie Undercover waarin hij een grote rol speelde naast Anna Drijver, Elise Schaap en Frank Lammers. Op Belgische tv is hij vooral bekend van Tomtesterom, Het verhaal van Vlaanderen, Kamp Waes en het reisprogramma Reizen Waes. Een aantal van deze programma's werden ook in Nederland uitgezonden.

Vereerd

"Ik ben ongelooflijk vereerd dat ik de komende jaren niet enkel programma's voor de Vlaamse maar ook de Nederlandse kijkers mag maken", aldus Waes. "Ik kom natuurlijk vaker in ons buurland, dankzij de programma's Undercover en Reizen Waes. Enkele jaren geleden leerde ik onze noorderburen zelfs héél goed kennen in Reizen Waes Nederland."

Samenwerking

De samenwerking tussen VRT en NPO houdt in dat programma’s uitgewisseld worden, technologie en innovaties gedeeld worden en er worden technieken om desinformatie te detecteren en tegen te gaan ontwikkeld. De eerste coproductie met Waes zal begin 2024 al te zien zijn. Om wat voor programma het gaat, is nog niet bekend. Wel is bekend dat hij bezig is met een nieuwe dramaserie.

Meer over