NTR brengt ode aan overleden acteur Jeroen Willems

De NTR brengt met twee uitzendingen een ode aan Jeroen Willems. De Nederlandse acteur en zanger overleed in 2012 plotseling aan een hartstilstand.

Het eerste programma dat wordt uitgezonden is de documentaire De Magie van Kunst: Jeroen Willems - Over Grenzen om 23.00 uur op Nederland 2. In het programma is te zien hoe Jeroen Willems de hele wereld rond reisde voor zijn optredens. Marijke Reijnders volgde hem met haar camera ruim zes jaar lang achter de schermen. Daarnaast halen in de documentaire Marcel Musters, Betty Schuurman, Elsie de Brauw en Johan Simons  mooie herinneringen op aan hun collega en vriend.

Brel 2

Het tweede programma gaat over de succesvolle theatervoorstelling Brel 2 uit 2006. In de voorstelling bracht Willems een ode aan de Franse zanger Jacques Brel. De documentaire Jeroen Willems zingt Brel is te zien om 23.59 uur op Nederland 2.

Jeroen Willems

De NTR noemt Jeroen Willems een 'zeer gemist talent'. De acteur en zanger had een kort leven, maar een imponerende carriere. Willems begon in 1991 te acteren bij theatergroep Hollandia, maar al snel was hij ook in films en tv-series te zien. Zo had hij onder anderen een rol in de films De Passievrucht, Ocean’s Twelve en Simon. De vele prachtige tv-series waarin hij speelde waren onder anderen De Troon van de AVRO en de VPRO-serie Bellicher. Vlak voor zijn dood was hij ook nog te zien in de dramaserie Lijn 32 op Nederland 2.

Carré

De programma's worden uitgezonden op 3 december. Dan is het precies een jaar geleden dat de gevierde acteur tijdens een repetitie in Carré plotseling overleed op slechts 50-jarige leeftijd.

Reageren