Obama survivalt: de eerste beelden

President Obama is een paar dagen op survival geweest met overlevingsdeskundige Bear Grylls en de eerste beelden zijn eindelijk hier.

Het survivaltochtje voor het Discovery-programma Running Wild with Bear Grylls vond al in september plaats, maar wordt nu pas uitgezonden. Barack Obama en Bear waren samen gezellig een paar dagen in de wildernis van Alaska. Bear heeft vaker beroemdheden in zijn programma, maar op stap gaan met de president van Amerika is net even anders dan hij gewend was. Er waren maar liefst 60 beveiligers mee: „Van snipers in de bergen, tot helikopters in de lucht, tot mensen die je niet eens kon zien.” In de uitzending zie je dat trouwens niet, daarin lijkt het net alsof Obama en Bear helemaal alleen zijn.

Aangevreten zalm

Nog een dingetje dat afweek van een reguliere aflevering. Normaal krijgen de beroemheden alles voorgeschoteld wat Bear kan vinden, tot dode muizen toe. Maar dat was nu niet het geval: „Obama mocht alleen dingen eten en drinken die waren goedgekeurd door de chef-kok.” En dus kreeg hij een zalm die aangevreten was door een beer. En in het geval van Bear is dat een vrij luxe maaltijd.

In de eerste beelden praat Obama over klimaatverandering, over zijn dochters die hem maar saai vinden en vraagt hij bezorgd of ze ook naakt gaan zwemmen.

Reageren