Fatale Liefde

Olcay Gulsen maakt serie over partnergeweld voor KRO-NCRV

18 maart 2022 10:39 | sterren | Door Judith Regeling

© ANP / Lex van Lieshout
Olcay Gulsen verruilt eenmalig haar vertrouwde zender NET5 voor KRO-NCRV. De presentatrice gaat namelijk aan de slag voor Fatale Liefde, een serie over gewelddadige relaties.

In deze aankomende reeks gaat ze in gesprek met slachtoffers en deskundigen op het gebied van partnergeweld. De makers hopen hiermee het onderwerp bespreekbaar te maken en slachtoffers te stimuleren om op tijd aan de bel te trekken.

Lees ook: Olcay Gulsen krijgt talentenjacht voor jonge modeontwerpers 

Olcay Gulsen

Olcay Gulsen gaat daarvoor niet over één nacht ijs. In elke aflevering ontmoet ze slachtoffers die te maken hebben met psychisch of fysiek geweld door hun partners. Ook gaat ze in gesprek met deskundigen en betrokkenen, zoals familie en vrienden. Zo spreekt ze in een van de afleveringen met de zus van een slachtoffer die om het leven is gebracht door haar partner en met een moeder en dochter die fysiek en psychisch mishandeld werden door de vader van het gezin.

Fatale Liefde

De presentatrice, die zelf opgroeide in een gezin met een gewelddadige dader, hoopt hiermee mensen wakker te schudden. "Dit kunnen we niet oogluikend toestaan. Er moeten meer opvangplekken komen en betere professionele begeleiding. Dat is voor mij het doel van deze serie." 

Fatale Liefde is vanaf 3 mei te zien op NPO3.

Meer over