Veel gehuild

Olcay Gulsen openhartig over eenzaamheid en burn-out in Sterren op het Doek

19 november 2023 11:05 | sterren | Door Marjolein Vos

© Amy van Leiden/MAX
Özcan Akyol gaat wekelijks in gesprek met BN'ers in Sterren Op Het Doek. Gisteravond was het de beurt aan Olcay Gulsen. De tv-presentatrice, ondernemer en ook reality-ster sprak met Eus openhartig over haar burn-out maar ook over eenzaamheid en de druk om te presteren.

Naar de uitzending van Sterren Op Het Doek met Olcay keken 540.000 mensen.

Supertrash

Openhartig vertelt ze over het instorten van haar mode-imperium Supertrash. Zo praat ze over het feit dat de situatie rond haar ondernemen 'onverantwoord' werd. "Ik stond nooit stil bij de successen die ik had, want ik was alweer bezig met iets anders onhaalbaars."

Knakworst

Op een bepaald moment kwam ze zichzelf keihard tegen. "Het sluimerde erin. Ik werd steeds ongelukkiger. Ik was op een gegeven moment oververmoeid. En dan kan je ook niet meer heel helder nadenken. Ik had gewoon een zware burn-out. Ik kon niet meer blij zijn." Ze vertelt dat het best lang duurde. "Opeens was het een soort van stortvloed aan emotie. Ik denk dat ik gewoon anderhalf jaar lang iedere avond heb gehuild en ik at knakworstjes uit blik."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Omroep MAX (@omroepmax_)

Huilen

Haar emoties zijn steeds moeilijker te bedwingen en bij een belangrijke zakenrelatie barst ze mede door oververmoeidheid in huilen uit. "En ik kon ook niet meer stoppen met huilen." Achteraf heeft ze weinig goede woorden over voor de Olcay die ze toen was. "Ja, toen vond ik opeens alles lelijk en naar, weet je? Wat ben je een lelijk mens en je bent er helemaal niet geweest voor je familie. En je hebt altijd geprobeerd je schuld af te kopen. Ja, toen zag ik ook een hele andere egoïstische kant. Ik dacht altijd dat ik heel hard aan het werk was geweest om voor mijn familie te zorgen. Maar ik had ze eigenlijk gewoon best wel verwaarloosd."

Alleen is ook maar alleen

Ook vertelt ze dat ze zich heel eenzaam heeft gevoeld, nadat Eus vraagt of dat zo was. "Ik was heel eenzaam, ja. Heel eenzaam. Ik denk ook, als ik terugkijk, dat als ik eerder hulp had gezocht, dat ik er ook veel eerder uit was gekomen."

Sterren Op Het Doek is elke zaterdagavond te zien rond 20.40 uur op NPO 2.

Meer over