Het zit erop!

Olga Commandeur neemt afscheid van Nederland In Beweging

26 mei 2023 10:40 | sterren | Door Judith Regeling

© NLZiet
Na 23 jaar en zo'n 4500 afleveringen zit het erop voor Olga Commandeur. De presentatrice was zojuist voor het laatst te zien, maar sprak haar kijkers helemaal niet toe.

Vanaf nu zal ze voormalige atlete enkel nog in herhalingen van het programma te zien zijn.

Olga Commandeur

Het afscheid van Olga Commandeur zat er al een beetje aan te komen. Eind april vertelde ze namelijk al dat ze klaar is om het stokje door te geven. "Ik heb Nederland In Beweging altijd met ongelooflijk plezier gedaan, dat straalde ik hopelijk ook uit. Maar ik word bijna 65, ben nu nog kerngezond en wil samen met mijn man nóg meer genieten van het leven: reizen, wandelen, golfen, de kinderen en kleinkinderen", aldus de vaste waarde van Omroep MAX.

Afscheid nemen

Zojuist was dan officieel de laatste aflevering te zien, maar die was niet anders dan normaal. De presentatrice sprak haar kijkers niet toe. Toch wist ze tijdens de opnames al dat het de laatste zou zijn, zo blijkt nu in een interview. "Dat was best een moeilijke beslissing, maar ik ben er naartoe gegroeid. Die opnamedagen zijn doorgaans in mei en juni, in drie weekenden nemen we een heel jaar op", aldus Olga. "Die dagen zijn heel zwaar, we doen zo'n zeven, acht afleveringen per dag. Dan moet je superfit zijn."

Nederland In Beweging

Nu Olga Commandeur het stokje erbij neer heeft gegooid, rest de vraag: wat nu met het programma? Omroep MAX lijkt daar nog niet over uit te zijn."Alleen bij mij hebben al meer dan vijftig mensen zich gemeld die het baantje wel willen overnemen. Maar dat gaan ze helemaal zelf oplossen en dat is maar goed ook. Al voelt het wel alsof ik mijn kindje loslaat, ik was er natuurlijk vanaf het begin bij betrokken."

Voor de kijkers zal er echter voorlopig weinig verschil te zien zijn. Tot september zullen er nog iedere werkdag van 09:15 uur op NPO2 en om 10:15 uur op NPO1 herhalingen te zien zijn. 

Meer over