Na zes seizoenen...

Om deze reden verliest Flikken Rotterdam actrice Maartje van de Wetering

3 september 2022 18:32 | sterren | Door Jef Willemsen

© AVROTROS/Dinand van der Wal
Fans van Flikken Rotterdam voelden de bui al hangen: Maartje van de Wetering zegt de politieserie definitief vaarwel. Na zes seizoenen verdwijnt haar personage Esther Wegereef-Siebelink.

In de tweede aflevering van het zesde seizoen werd al sterk de suggestie gewekt dat het Rotterdamse politieteam 't zonder rechercheur Wegereef-Siebelink moet stellen.

Instagram

Op Instagram geeft Maartje zelf uitsluitsel over de reden waarom ze niet meer te zien is in de populaire politiereeks waar ze sinds de start bij betrokken was. Er is geen ruzie, ze vertrekt uit vrije wil. Maartje verklaart toe te zijn aan 'nieuwe avonturen', zonder verder in detail te treden. Ze is vol lof voor het team en de crew waar ze al die jaren met plezier mee heeft gewerkt.

Opvolger

Met het wegvallen van Esther is er plaats in het rechercheteam voor een nieuwkomer. Die werd in Maartjes laatste aflevering ook al geïntroduceerd: Anneke Sluiters vertolkt de rol van Carolien Verbeek, een financieel expert die zich liet omscholen en nu naam voor zichzelf maakt bij de sterke arm der wet. 

Meer over