En pakt advocaten Shima Kaes aan

OM haalt streep door aangifte mishandeling tegen Johnny de Mol

6 oktober 2022 13:28 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Het Openbaar Ministerie seponeert de aangifte tegen Johnny de Mol die zijn ex Shima Kaes tegen hem heeft ingediend. Er zou onvoldoende bewijs zijn.

In een persbericht laat het Openbaar Ministerie weten dat onderzoek niet heeft geleid tot voldoende bewijs om Johnny de Mol te vervolgen voor de mishandelingen waar hij door ex-verloofde Shima Kaes van werd beschuldigd.

_______________________________________________________________________________

Elke dag de beste tv, film en serie-tips direct in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

_______________________________________________________________________________

Strafrechtelijk onderzoek

Daarmee komt officieel een einde aan het strafrechtelijk onderzoek waar afgelopen april door Johnny zelf om was gevraagd. Na zes maanden komt justitie tot de conclusie dat er op basis van geleverde getuigenverklaringen, foto's en videomateriaal geen grond is voor een zaak.

Vervolging

Daarnaast liet het OM weten dat de raadsheer van Shima Kaes, Karim Aachboun, en zijn kantoor worden vervolgd wegens poging van afdreiging van de familie De Mol. Misdaadjournalist John van den Heuvel laat weten dat er maximaal vier jaar straf op dit vergrijp staat.

TV-toekomst

Wat dit voor Johnny's loopbaan in de media betekent is nog niet duidelijk. In april deed hij vrijwillig een stapje terug als presentator van HLF8, maar dat was naar aanleiding van een andere aangifte. Wel keert hij deze maand terug met het derde seizoen van Restaurant misverstand.

Meer over