Onno Hoes krijgt gelijk: PowNed mocht toyboy-beelden niet uitzenden

Omroep PowNed had de verborgen-camera-beelden van het afspraakje tussen Onno Hoes en toyboy Robbie nooit mogen uitzenden.

Onno Hoes heeft zijn rechtszaak tegen PowNed gewonnen: de omroep is veroordeeld voor het uitzenden van geheime beelden van de oud-burgemeester, die een date had met de 20-jarige Robbie Hasselt. Volgens de rechter was de inbreuk op de privacy van Onno niet gerechtvaardigd.

Alles offline

PowNed mag de verborgen-camera-beelden nooit meer uitzenden en moet ervoor zorgen dat ze voortaan niet meer op internet te vinden zijn. Ook moet de omroep de originele opnamen, die mogelijk gemanipuleerd op tv kwamen, aan Onno Hoes geven, zodat hij de zaak verder kan uitzoeken en de manipulatie kan aantonen.

Doel bereikt

Onno Hoes besloot vorig jaar december af te treden als burgemeester van Maastricht, nadat de beelden van zijn date uitlekten. De ex van Albert Verlinde deed toen aangifte van smaad en laster. Onno is blij met de uitspraak in de zaak, laat zijn advocaat weten aan RTL Boulevard: "Het doel is bereikt. De rechter vindt dat mensen die een publieke functie vervullen niet vogelvrij zijn."

Lees ook:
Albert Verline hekelt term 'toyboy'

Reageren