Onzekere tijden voor Caroline Tensen

18 November 2014 17:25 | sterren | Door Televizier

© NCRV

Caroline Tensen weet niet zeker of ze volgend jaar nog op de Nederlandse televisie te zien is. De presentatrice wijt haar onzekere toekomst aan de bezuinigingen bij de publieke omroep.

Caroline Tensen schittert al decennia op de Nederlandse televisie. Toch is het niet ondenkbaar dat ze binnenkort afscheid moet nemen van de kijker. “Dat is in mijn geval helemaal geen vreemde voorstelling van zaken. Want hoewel ik een vast contract heb bij de gefuseerde omroep KRO-NCRV, waar ik heerlijke programma’s als Eén tegen 100 mag maken, weet ik door alle bezuinigingen bij de publieke omroep lang niet zeker wat ik over een jaar doe”, vertelt de Zeg Eens B-presentatrice in Story.

Caroline Tensen

Door de fusie van de KRO met de NCRV werken er momenteel veel presentatoren bij de omroep. “Er zijn méér collega’s bij mijn werkgever, zoals Anita Witzier en Yvon Jaspers. De beschikbare zendtijd en programma’s moeten eerlijk verdeeld worden”, aldus Caroline Tensen. “Vroeger kon je jaren vooruit kijken, maar dat is nu niet meer zo. Voor mij is het niet zeker dat ik over een paar jaar nog wel op tv ben!”

Mocht Caroline Tensen volgend jaar van de buis verdwijnen, dan is er altijd nog een kans om over een aantal jaar weer terug te keren. Ze kan een voorbeeld nemen aan Ria Bremer.

Meer over