Grote bewondering

Oogappels-actrice Susan Radder kijkt op tegen tv-ouders Malou Gorter en Ramsey Nasr

13 maart 2024 11:45 | sterren | Door Marjolein Vos

© BNNVARA
Er is grote bewondering voor de acteurs in Oogappels. Het populaire programma won ook De Gouden Televizier-Ring 2023. Maar niet alleen de kijkers thuis genieten van de acteerprestaties van onder meer Malou Gorter en Ramsey Nasr. Ook hun tv-dochter Susan Radder, in de serie Lieke, kijkt met veel bewondering naar haar tv-ouders.

Dat vertelt ze in het AD.

Transformatie 

Ze spreekt niets dan lof over hen. Malou Gorter speelt Merel, de moeder van Susan aka Lieke in de serie. "Malou Gorter, dat is zo'n leuk persoon in het echt - het is heel tof te zien hoe zij transformeert als ze een rol gaat spelen." Ramsey Nasr is de ex-bonusvader van haar. Ze vindt hem "ook zo vreselijk goed in het veranderen van hoe hij zelf is naar zijn rol". Ze vertelt dat ze daar zelf ook dingen van mee probeert te nemen in haar rol.

Droom

Zelf kijkt de actrice ernaar uit om ook eens zo te transformeren voor een rol. "In Nederland is er vaak niet genoeg tijd om te repeteren, waardoor het vaak niet mogelijk is echt een karakter op te bouwen samen met de regisseur. Dat lijkt me heel vet om een keer te doen. Niet fysiek, dat je helemaal in de special-effects-make-up moet, maar qua karakter. Ik houd ervan zo natuurlijk mogelijk te spelen, maar dat betekent wel dat er altijd een stukje Susan in zit. Het lijkt me heel vet om een nieuw persoon op te bouwen. Dat vrienden en familie, als ze kijken, geen enkel moment denken: ik ben nu naar Suus aan het kijken. Dat is mijn droom."

Momenteel is Susan te zien in de bioscoop in een hoofdrol in de film Buenos Chicas.

Meer over