'Klopt niets van'

Openbaar Ministerie onderzoekt betrokkenheid Marc van der Linden bij afpersing met seksvideo's

16 maart 2024 09:01 | sterren | Door Redactie TVgids.nl

© Screenshot RTL 4
Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek ingesteld naar Marc van der Linden naar aanleiding van meerdere aangiftes tegen de 54-jarige royaltywatcher. Van der Linden zou mannen mogelijk hebben afgeperst met seksvideo's.

In een verklaring gaat het Openbaar Ministerie (OM) niet inhoudelijk in op de kwestie. Het zou gaan om twee mensen die aangifte hebben gedaan, de eerste kwam al in februari 2022 binnen.

'Fake nieuws'

Op basis van het onderzoek bepaalt het OM of er wel of niet tot vervolging wordt overgegaan. In een reactie op social media laat Van der Linden zelf al weten dat het 'fake nieuws' is. Ook hekelt hij het feit dat hem niet de rust gegund wordt om te herstellen van het herseninfarct dat hem in november 2022 trof.

Sidney Smeets

Van der Linden wordt juridisch bijgestaan door advocaat Sidney Smeets. In 2021 raakte de raadsman zelf verzeild in een controverse toen daags na zijn beëdiging als D66 Tweede Kamerlid naar buiten kwam dat meerdere minderjarige jongeren hem beschuldigden van 'seksueel getint grensoverschrijdend gedrag'. Smeets trad de volgende dag af als kamerlid.

In een reactie stelt Smeets dat hij het onderzoek naar Marc van der Linden met vertrouwen tegemoet ziet. Hij geeft aan dat na een eerste verhoor 'aantoonbaar vrijwel niets' zou kloppen van de politieverklaringen.

Meer over