'Lege blik'

Openhartige Dan Karaty deelt beelden van dieptepunt alcoholverslaving

12 oktober 2023 16:49 | sterren | Door Jef Willemsen

© William Rutten
Dan Karaty gaat inmiddels alweer meer dan twee jaar nuchter door het leven. De Amerikaanse choreograaf is openhartig over zijn strijd tegen alcohol en publiceerde onlangs een boek over zijn verslaving. Nu toont hij hoe slecht hij er daadwerkelijk aan toe was.

Voor velen kwam het nieuws dat het charmante jurylid van Holland's got talent al decennia worstelde met een drankverslaving als nieuws. Hij oogde immers altijd vitaal, vrolijk en in vorm. Op Instagram rekent de 47-jarige Dan af met dat beeld.

'Leeg en zielig'

Karaty deelt drie foto's die zo'n zes weken genomen zijn voordat hij zich liet opnemen in een afkickkliniek. Hij schrijft erbij: "Zie ik er echt 'okay' uit hier? Mijn ogen zijn bloedrood en ik ben opgeblazen, maar belangrijker nog: kijk naar mijn ogen op de derde foto. Als je goed kijkt zie je in mijn blik iemand die leeg van binnen is en zielig."

Dankbaar

Inmiddels tapt Karaty letterlijk en figuurlijk uit een heel ander vaatje. Hij schrijft: "Ik was er écht zo slecht toe als ik beschrijf in mijn boek. En ik ben dankbaar dat ik dat nu kan schrijven."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Dan Karaty (@dankaraty)

Meer over