Dit keer in 010

Opnames voor Bureau Rotterdam met Ewout Genemans begonnen

8 maart 2023 12:20 | sterren | Door Tessa Kok

© Tom Cornelissen RTL
Na al vier succesvolle seizoenen van de Bureau-serie in Amsterdam, Eindhoven, Den Haag en Arnhem, brengt Ewout Genemans voor het nieuwe seizoen een bezoekje aan Rotterdam.

De presentator deelt vandaag op Instagram dat de opnames voor Bureau Rotterdam inmiddels begonnen zijn.

Opnames van start

Op Instagram deelt de presentator van het programma vandaag een foto van zichzelf met twaalf politiemedewerkers. ''Deze week starten de opnamen van Bureau Rotterdam. En dit zijn de agenten! Gistermiddag de kick-off en nu gaat het dan echt beginnen. Ik ben benieuwd wat we het komende half jaar allemaal mee gaan maken'', schrijft hij bij het bericht.

Bureau Rotterdam

In de Bureau-serie volgt Genemans een halfjaar lang politiemensen op de voet. Kijkers worden meegenomen in het veelzijdige werk dat politiemensen iedere dag verzetten, in een stad waar altijd wel iets gebeurt. Van werkzaamheden vanaf het bureau tot heftige arrestaties: het komt in de serie allemaal voorbij.

Het nieuwe seizoen wordt alweer het vijfde deel van de Bureau-serie. Eerder volgde de programmamaker agenten in de steden Amsterdam (Bureau Burgwallen), Eindhoven (Bureau 040), Den Haag (Bureau Hofdstad) en Arnhem (Bureau Arnhem). In de nieuwe serie in Rotterdam volgt de presentator de werkzaamheden vanaf drie bureaus: Zuidplein, Centrum en Delfshaven. 

Liefhebbers van het politieprogramma moeten wel nog even wachten, want de opnames nemen zes maanden in beslag. Wanneer de eerste aflevering van het vijfde seizoen op RTL4 wordt uitgezonden, is nog niet bekend. Naar verwachting zal dit in het najaar van 2023 zijn.

Meer over