Terug van weggeweest

Schrijvers serie Oppassen!!! werken mee aan reboot

24 januari 2022 16:15 | sterren | Door Esther Hut

© Vara/Bernd Rouabhi

Afgelopen weekend werd bekend dat de BNNVARA serie Oppassen!!! nieuw leven wordt ingeblazen. Nog meer goed nieuws over de serie: de oorspronkelijke schrijvers Chiem van Houweningen en Marina de Vos schrijven hard mee aan de reboot.

Zaterdag vertelde actrice Annette Barlo in Spijkers met Koppen op NPO Radio 2 dat ze concrete plannen heeft voorgelegd aan de NPO en dat de zender enthousiast reageerde.”Ik ben aan het kijken of er een soort doorstart kan worden gemaakt van Oppassen!!! omdat ik denk dat het publiek daar weer behoefte aan heeft. Aan iets meer gezelligheid en lol op tv.”

Annette Barlo

Barlo ontwikkelt het project samen met haar man, tv-producent Frank Timmer. De actrice zal zelf terugkeren als dochter Anna Bol. Alleen nu is Barlo geen kleindochter en dochter meer, maar zelf moeder. Ook acteur Matijs Jansen, die in de serie zoon Rik speelde, heeft toegezegd mee te doen aan het project.

Oppassen!!!

Oppassen!!! was tussen 1991 en 2003 te zien en is een van de langstlopende Nederlandse comedyseries. De serie ging over de familie Bol-Buys die, met opa’s Willem (Ben Hulsman) en Henry (Coen Flink), samen in een herenhuis in Rotterdam woonden.

Wie nu de opa's gaan vertolken, is niet bekend. De oorspronkelijke acteurs, Coen Flink en Ben Hulsman, zijn inmiddels overleden.

Jonge schrijvers

Volgens Nu.nl gaan scenarioschrijvers van Houweningen en De Vos niet alle scenario's schrijven, maar gaan ze een team van jonge schrijvers begeleiden en aansturen. Wanneer de reboot van Oppassen!!! te zien zal zijn is nog niet bekend.

Meer over