Oud-presentator Frank Masmeijer vast voor grootschalige drugshandel

Frank Masmeijer wordt door de Belgische Justitie verdacht van drugshandel in de Antwerpse havenstad. Zijn vrouw dacht dat de voormalig presentator in diamanten handelde.

Frank Masmeijer presenteerde in zijn hoogtijdagen de NCRV-programma’s Helemaal Alleen In Je eentje Show en Frank En Vrij. Inmiddels is Frank vergane glorie; volgens De Telegraaf zit hij al vijf weken vast in een Antwerpse 'horrorcel'.

Frank Masmeijer 

De krant kreeg uit betrouwbare bron te horen dat Frank Masmeijer wordt verdacht van grootschalige drugshandel. Om te checken of de voormalig NCRV-presentator echt in een cel zit, belde De Telegraaf naar zijn huis. Niet Frank, maar zijn vrouw Sandra nam op.

Sandra Masmeijer

Sandra Masmeijer, bekend van het programma De Reistafel, reageerde in eerste instantie rustig op de roddel. ‘’Oh dat oude gerucht. Nee, daar wil hij niets over zeggen’’, vertelt ze. ‘’Hij is er niet, hij zit in het buitenland. Voor zaken.’’

Antwerpse gevangenis

De Telegraaf had het idee dat het verhaal dat Sandra vertelde niet helemaal zuiver was, er werd daarom gebeld met de woordvoerder van de Antwerpse gevangenis. ‘’Nee, u kunt hier niet op bezoek komen, mijnheer Masmeijer zit in beperking’’, meldt de zegsman.

Politie

Sandra Masmeijer hoorde dat de Telegraaf contact had met de woordvoerder, waarna ze de krant zelf belde. ‘’Op een ochtend werd er aangebeld en moest hij mee. Frank kreeg niet eens de gelegenheid iets te pakken of mee te nemen, voordat we het wisten zat hij in de auto. Het is buitengewoon gênant voor ons en voor de kinderen, vandaar dat ik eerst ook deed of er niets aan de hand was’’, aldus de blondine.

Drugs

Toch weet Sandra niks van de vermeende drughandel van Frank Masmeijer. ‘’Drugs? Nee, echt, ik weet het niet. Ik mag niks zeggen. Ik weet ook niets. Niets. Ik hou het erop dat alles op een misverstand berust en dat Frank snel weer thuis is’’, meldt ze.

Crimineel

Sandra Masmeijer weet volgens ingewijden écht niets van de criminele activiteiten van haar man.

Een anonieme verklaring in de krant: ‘’Sandra heeft helemaal niet geweten waar haar man, na zijn mislukte horeca-avonturen, allemaal mee bezig was. Tegen haar had Frank gezegd dat hij in de beroemde Antwerpse diamantenhandel zat en daarom zo vaak in het buitenland verbleef. En Sandra had hem op zijn woord geloofd; wist zij veel!?’’ 

Schuldig of niet?

Voor de duidelijkheid: Frank Masmeijer is een verdachte, en nog niet veroordeeld. Het is dus best mogelijk dat de voormalig NCRV-presentator later gewoon wordt vrijgelaten of zelfs helemaal wordt vrijgesproken.

Sandra heeft haar verhaal inmiddels wat aangepast.

Reageren