Talenten genoeg

Overzicht: Zo verging het de winnaars van Op Zoek Naar...

27 januari 2023 10:00 | sterren | Door Tijgerbloed Teksten

© Roy Beusker (Nandi) - Wessel de Groot (Tommie) & Stijn Ghijsen (Noortje)

Juryleden en publiek speuren in Op Zoek naar... nog steeds naar de perfecte Sandy en Danny voor de musical Grease. Hoe verging het de eerdere winnaars van de musical-talentenjacht van Avrotros?

Noortje Herlaar - Mary Poppins

Nadat ze in 2010 de rol van Mary Poppins bemachtigde, zweefde Noortje Herlaar aan haar magische parapluutje de showbizz in. Met een Musical Award voor aanstormend talent op zak kreeg ze haar eerste televisiehoofdrol in Moeder, Ik Wil bij de Revue. Daarna volgde een rits series en films. In 2020 won ze een Gouden Kalf voor haar bijrol in de film Kapsalon Romy. Ze was Maria in The Passion en de Vos in The Masked Singer. Ook is haar stem te horen in Frozen en andere bekende animatiefilms.Brigitte Heitzer - Evita

Voordat Brigitte Heitzer aan Op Zoek naar... meedeed had ze Chantal Janzen al vervangen in de musicals Belle en het Beest en Tarzan. Een groentje was ze dus niet. Toch viel de hype rond het programma haar rauw op het dak, zei ze in het AD: “Mensen vonden dat ze er recht op hadden om mij te zien, ze hadden tenslotte op me gestemd. Maar zeven keer per week op het podium is moordend.” Tien jaar later speelde ze toch weer de rol van Evita, het leverde haar een Musical Award op.


Freek Bartels - Joseph

Freek Bartels, die in 2008 Op Zoek naar Joseph won, had ook al flink wat ervaring, met rollen in onder meer Fame en Les Misérables. Ook hij moest wennen aan het BN’er-schap: “Ik vond het verwarrend te merken dat het hen (het publiek, red.) niet per se om de voorstelling leek te gaan; ik was gewoon iemand die ze van televisie kenden”, vertelde hij in Jan Magazine. Bartels speelde daarna in de musical Petticoat, won een Musical Award voor zijn bijrol in Beauty and the Beast en haalde in 2014 de finale van Wie is de Mol?.


Tommie Christiaan - Zorro

Na Zorro speelde Tommie Christiaan onder meer in The Little Mermaid, Jesus Christ Superstar, Grease en Hair. In 2015 deed hij mee aan The Voice of Holland, hij sneuvelde in de battleronde. Ook voor kunstschaatsen had hij talent, bewees hij met het winnen van Dancing On Ice. Net als Freek Bartels kreeg hij de hoofdrol van Jezus in The Passion. Toen hij in coronatijd zonder werk zat, bleek Christiaan niet bang om zijn handen vuil te maken: hij ging aan de slag als hovenier. Ook bracht hij een EP met eigen nummers uit.


Nandi van Beurden - Maria

Ook Nandi van Beurden had al musicalervaring toen ze in 2021 de rol van Maria in The Sound of Music won, onder meer in Beauty and the Beast. Ook werkte ze als zanglerares voor kinderen en speelde ze in een aantal Duitse musicals. Na The Sound of Music volgde een hoofdrol in de musical Dagboek van een Herdershond. Momenteel staat ze met Jon van Eerd op het toneel in de komedie Zo Vader Zo Zoon.

Op Zoek Naar... is elke vrijdag vanaf 20:30 uur te zien bij AVROTROS op NPO1.

Meer over