Patricia Paay bij Jinek na uitlekken seksvideo: "Ik leef in een nachtmerrie"

15 februari 2017 00:00 | sterren | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Patricia Paay noemt het uitlekken van haar seksvideo het ergste wat ze ooit heeft meegemaakt. "Ik dacht: ik wil dood. Kan ik ergens in een put zakken?"

Patricia deed zichtbaar geëmotioneerd haar verhaal in talkshow Jinek, voor het eerst sinds het uitlekken van het veelbesproken plasseksfilmpje. In de door GeenStijl verspreide beelden is te zien hoe een man zijn blaas leegt in Patricia's gezicht.

Gekke bui

"Ik wist dat de video's opgenomen waren", aldus Patricia, die de beelden 'een tijdje geleden' met haar ex-vriend maakte. "Op dat moment vond ik dat goed. Iedereen doet wel eens wat geks, in een gekke bui." De tv-persoonlijkheid had er echter geen moment aan gedacht dat het filmpje ooit in de openbaarheid zou komen.

Beelden

Patricia kon haar oren niet geloven toen ze hoorde dat de beelden op internet stonden. "Maar toen ik wist dat het waar was, moest ik zo erg denken aan die meisjes die zich van kant maken", vertelt Patricia. "Ik dacht: ik wil dood. Kan ik ergens in een put zakken? Het is het ergste wat ik ooit heb meegemaakt. Ik ben al vijftig jaar op televisie, maar iemand heeft in één klap al die jaren weggeveegd. Zo ga ik nu de geschiedenis in."

Dochter

"Ik ben kapot, ik zit in een nachtmerrie", zegt Patricia aangedaan. "Ik ga ermee naar bed en ik sta ermee op. Ik heb natuurlijk een dochter, en ook nog een vader en een moeder. Zij krijgen allemaal mensen naar zich toe die erover beginnen." De tv-diva durft niet meer naar buiten. Thuis wordt ze bijgestaan door vrienden en door haar man Robbert.

Aangifte

Patricia denkt zelf te weten wie de beelden heeft verspreid: misschien wel iemand met wie ze een zakelijk conflict heeft. Een naam wilde ze niet delen op televisie, maar die heeft ze wel aan de politie gegeven. Vrijdag deed Patricia al aangifte tegen de vermoedelijke dader, dinsdag volgde nog een aangifte tegen GeenStijl.

Schadevergoeding

Patricia hoopt op een schadevergoeding van enkele tonnen. "Al maakt geen geld in de wereld dit goed. Ik zal hier altijd last van blijven houden." De oud-zangeres voert haar strijd tegen de dader niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen die slachtoffer worden van cybercrime. Haar advocaat gaf in Jinek aan te hopen op een kentering: "Misschien heeft dit een afschrikkende werking."

Kin omhoog

"Ik hoop dat het zeker in Nederland nooit meer gebeurt", voegt Patricia toe. "Ik steek m'n nek nu maar uit voor m'n collega's, voor andere BN'ers. M'n kin omhoog. We gaan het allemaal uitzoeken. Dit wordt mijn strijd."

Lees ook:
Patricia Paay wil schadevergoeding met vijf of zes nullen 

Meer over