Patricia Paay heeft nog geen ja gezegd

Patricia Paay (67) is wél ten huwelijk gevraagd door haar 35 jaar jongere vriend, maar ze heeft nog geen ja gezegd. De polderdiva vroeg juist om bedenktijd.

Patricia deed deze opvallende onthulling in de allereerste aflevering van Show XL. Hierin was ze te gast met haar mogelijke aanstaande, de zakenman Robbert Hinfelaar. Ze vertelden aan Lucille Werner over hun romance die eigenlijk al in 2003 begon toen de destijds 19-jarige Robbert kennis maakte met Paay. Zijn eerste gedachte: "Zo, die vrouw wil ik wel."

Daten is weten

Patricia was in die dagen nog keurig getrouwd met Adam Curry, maar het tweetal hield contact door de jaren. Na haar scheiding hebben ze een aantal keer wat gegeten, gedronken en geknuffeld. Maar toen het uitging met Paay's vorige vlam Maurice trok Hinfelaar de stoute schoenen aan.

Pepermuntjes

Robbert regelde dat hij op een avond bij Patricia thuis langs kon komen voor een drankje. Toen sprong de vonk definitief over. Paay: "Ik deed de deur open en ik dacht dat ik door m'n benen zakte. Ik voelde het gelijk. Ik wist niet dat het bestond. Na Adam heb ik maar 2 vriendjes  gehad. Ik sta versteld wat een ordinaire leugens en onzin er over me geschreven worden. "Moeders hou je zoons binnen, Patricia is weer vrijgezel". Alsof ik met pepermuntjes voor de school sta!".

Leeftijdsverschil

Hinfelaar heeft geen probleem met de leeftijd: "Dat merk ik niet bij ons samen. Mijn vrienden zeggen: "Als jij gelukkig bent, prima." Mijn broers en ouders schrokken er wel van: "Waarom een oudere dame?". Paay gaf lachend toe dat haar jonge lover d'r amper kan bijhouden. "Hij wordt af en toe een beetje moe van me, hij valt weleens in de slaap op de bank."

"Volwassen liefde"

Desondanks voelt Patricia bij Robbert wat ze bij haar vorige twee vriendjes niet had gevoeld. "Ik dacht dat ik die volwassen liefde nooit meer zou ervaren, wat ik in de 21 jaar dat ik met Adam Curry was getrouwd voelde. Christina vindt hem heerlijk en m'n ouders vinden hem ook heel lief, maar die zijn wel wat gewend natuurlijk."

"Even over nadenken"

Dat neemt niet weg dat ze zomaar weer in het huwelijksbootje stapt. Ook al werd ze gevraagd in een prachtig restaurant aan de Cote d'Azur: "Ik neem een huwelijk heel serieus. Dus ik moest er wel over nadenken. Het is niet dat ik twijfel, maar ik gaf mezelf wel tijd om aan het idee te wennen. Aan de andere kant: het leven is kort, niemand weet de toekomst. Elke maand of jaar dat je gelukkig bent,moet je pakken."

Reageren