Patricia Paay wil 1 miljoen schadevergoeding

14 februari 2017 10:52 | sterren | Door Televizier

Patricia Paay zet hoog in na het uitlekken van haar seksvideo. Volgens haar advocaat gaat de diva een bedrag met 5 of 6 nullen eisen van de mensen de plasvideo openbaar hebben gemaakt.

Dat zegt haar advocaat Johan Langelaar in het AD. Hij wil iedereen die iets te maken heeft met de verspreiding van de video kaalplukken. „De absolute grens voor dit soort zaken is bereikt. Ik wil ze allemaal veroordeeld hebben voor het schadebedrag. En hoe ze het daarna onderling verdelen, zoeken ze maar uit. Ik pak het geld van degene die het meest heeft, het grootste bedrijf, en hoe die dat dan weer verhaalt op een van de anderen, is zijn probleem." Zo zegt Langelaar.

Hulk Hogan

Een dergelijk hoge schadevergoeding zou een unicum zijn in Nederland, waar over het algemeen niet zo ruim gestrooid wordt met geld als het gaat om dit soort zaken. In de VS zou Patricia kans maken op een veel hoger bedrag, net als onlangs Hulk Hogan.

GeenStijl

Ook GeenStijl, de site die de plasseksvideo donderdag online zette, moet volgens de advocaat boeten. Hij wil in ieder geval dat de site nooit meer iets van Patricia publiceert zonder dat zij daarvoor haar toestemming heeft gegeven.

In de mond

Afgelopen donderdag gebeurde waar Patricia Paay al een tijdje voor vreesde: er dook een video op waarin ze door een man in haar mond werd geplast. Na een paar uur haalde GeenStijl de video offline, maar toen hadden waarschijnlijk al honderduizenden mensen de video gezien. Een dag daarna verscheen tot overmaat van ramp een tweede video online.

Haar verhaal

De pas getrouwde Patricia Paay had daarvoor al bekend gemaakt dat ze werd gechanteerd door een vervelend heerschap. Ze deed vrijdag aangifte bij de politie. Patricia zei vorige week dat ze binnenkort haar kant van het verhaal wil vertellen. Waar dat gaat gebeuren, is inmiddels bekend.

Lees ook:
Bij Jinek vertelt Patricia Paay haar kant van het verhaal over de uitgelekte seksvideo

Meer over