Spannende taferelen

Patrick Martens gaat op onderzoek uit in het SBS6-programma Moordfeest: 'Meteen gefascineerd'

13 december 2023 10:00 | sterren | Door Judith Regeling

© William Rutten / Talpa
Patrick Martens is een van de zeven BN'ers die te zien is in het nieuwe SBS6-programma Moordfeest. Wij spraken met hem over de show, zijn medekandidaten en toekomstplannen.

Stel je voor: je wordt samen met wat bekende collega's uitgenodigd voor een bruiloft. Iedereen is mooi aangekleed en er hangt een fijne en romantische sfeer. Tot het omslaat. Eén van de gasten blijkt niet te zijn komen opdagen bij de trouwceremonie... hij of zij is vermoord.

Dit is het plot van de eenmalig tv-special Moordfeest van SBS6, waarin Patrick Martens samen met Kees Boot, Daphne Deckers, Victoria Koblenko, Guido Spek, Barrie Stevens en Georgina Verbaan tot de huwelijksgasten behoren. Zes van hen moeten op onderzoek uit. Welke BN’er die geen onderdeel uitmaakt van de groep, heeft deze persoon om het leven gebracht? En wie weet dit mysterie op te lossen? Met Patrick Martens blikken we vooruit.

Hoe is dit programma zo op je pad gekomen?

Patrick: "Georgina (Verbaan, red) en ik kregen rond dezelfde tijd een uitnodiging en ik dacht wel meteen van: oh, interessant. Normaal als je ergens aan mee gaat doen, ben je al redelijk snel op de hoogte van wat het programma is en wat het gaat worden. Maar hier bleven heel veel dingen mysterieus. Dat vond ik er erg spannend aan.

Het is ook niet zomaar wat: er gaat iemand vermoord worden en jij hebt de kans om die moord op te lossen. Dus ja, ik was wel meteen gefascineerd."

Wat kunnen kijkers precies verwachten?

“De kijker gaat echt mee met een moordonderzoek. We zijn met z’n allen uitgenodigd om naar een bruiloft te gaan op een prachtige locatie ergens in het zuiden van het land. Alleen niet iedereen komt uiteindelijk bij de ceremonie aan. Eén iemand is vermoord. Er is vervolgens dan ook een plaats delict waar wij komen met allemaal aanwijzingen. Als publiek kan je heel erg goed meespelen en een beetje met ons meeleven.”

Is de moordenaar dan iemand uit de groep of een BN'er van buitenaf?

Het is niet een van de gasten. Wel is het iemand die het publiek in ieder geval heel erg goed kent: namelijk een bekende Nederlander."

Georgina en jij zijn natuurlijk al jaren goede vrienden. Was dat in dit geval nu een voor- of nadeel? Je speelt het toch alleen.

"Dat was eigenlijk wel een voordeel. Het is altijd fijn om met mensen te zijn die je kent en die je vertrouwt. En dat is met Georgina natuurlijk helemaal het geval. Je kent elkaar en deelt altijd alles met elkaar. In dit geval was het eigenlijk de bedoeling om juist eens niet alles met elkaar te delen, maar ik ben wat dat betreft echt een enorme flapuit. Ik gooi het er snel uit als ik iets zie."

Dat klinkt niet als een hele goede tactiek. Ben je wel een beetje fanatiek?

"Ja, ik ben altijd heel fanatiek. Als ik ergens aan meedoe, wil ik gewoon winnen. En als dat niet gaat, dan heb ik in ieder geval mijn best gedaan. Ik vind ook wel dat je dat moet zijn. Anders moet je gewoon niet meedoen. Je moet voor jezelf dat gevoel hebben van: ik wil winnen. Het is immers ook niet leuk om met iemand een spelletje te moeten spelen die denkt: och, ik heb er eigenlijk helemaal geen zin in. Maar in dit geval was iedereen enorm fanatiek.

Je ziet mensen naar iets kijken en dit in hun hoofd opslaan en jij die dan denkt: wat hebben zij gezien? Mis ik iets? Zie ik iets niet wat anderen wel zien? Daarnaast zijn er ook spelletjes waarbij je weer extra aanwijzingen kunt ontvangen. De ene had dan vervolgens drie aanwijzingen, de ander had er dan maar één. Je probeert dan toch een beetje met elkaar te kletsen."

Deelnemers van SBS6-show Moordfeest
Deelnemers van SBS6-show Moordfeest

Over spelletjes gesproken, je hebt al aan aardig wat spelshows meegedaan. Staat er nog wat op je verlanglijstje?

"Ja, het is heel erg. Ik ben dus echt dol op spelletjes en dat soort avonturenprogramma's. Er is er echter nog één, De Verraders, dat vind ik een fantastisch programma. Ik weet alleen niet of ik het aan zou kunnen, want ik ben best wel een gevoelsmens. Maar dat zou ik nog heel erg graag eens willen doen. Verder heb ik volgens mij alles wel gehad, maar makers kunnen me altijd bellen."

Met dit programma sluit je 2023 ook een beetje af. Hoe kijk je terug op dit jaar?

"Qua werk heb ik heel veel mooie dingen gedaan. Koffietijd stopte dit jaar natuurlijk, maar wel op een hele grote, epische manier. Make Up Your Mind was ook wel een overwinning om dat überhaupt te doen. Dat had ik een aantal jaren geleden echt niet zo gedurfd, denk ik. Het is ook zo'n ontzettend mooi programma en ik vond het toch wel heel bijzonder om te voelen hoe krachtig ik me eigenlijk voelde in die hele rare, bizarre outfit. Verder deed ik natuurlijk Date Smakelijk met Georgina Verbaan, mijn vriendinnetje.

Dus wat dat betreft was het een mooi jaar met heel veel mooie pieken. Maar ja, dat wordt ook allemaal een beetje overschaduwd door het verlies van mijn vader drie maanden geleden. Daardoor was 2023 eigenlijk ook wel een verdrietig jaar. Maar goed, kijk aan de ene kant: zonder dalen, geen pieken. Die dingen kunnen naast elkaar bestaan, gelukkig maar."

Dat begrijp ik! Staat er nog wel iets leuks op de planning voor 2024?

"Ja zeker! Zoals dat alleen gaat in de tv-wereld, mag ik er nog niet zoveel over zeggen. Maar er staan wel wat dingetjes voor later in 2024 op de planning, zowel op televisie als daarbuiten. Verder heb ik in 2023 echt drie mooie programma's mogen maken. Ik hoop dat ik dat in 2024 weer mag doen."

Moordfeest is op 16 december vanaf 20:00 uur te zien op SBS6 en KIJK.nl 

Meer over