Patrick Stewart pleit voor zoenende heteromannen

18 augustus 2015 15:49 | sterren | Door Televizier

© Screenshot Conaco/TBS

Als het aan Patrick Stewart ligt, begroeten heteromannen elkaar voortaan gewoon met een zoen op de lippen. "Het is niets om je voor te schamen, het geeft zelfs een diepe, emotionele band."

De 75-jarige Stewart deed deze opmerkelijke uitspraak in de Amerikaanse late night talkshow Conan. Hij sprak met gastheer Conan O'Brien over de ophef die ontstond toen hij onlangs tijdens een première zijn goede vriend Ian McKellen begroette met een zoen op de mond.

Seksloze zoen

Die kus was voer voor de Amerikaanse rodddelpers, die meenden dat Stewart en McKellen stiekem een stel waren. Die reactie verbijsterde Stewart, die drie keer met een vrouw trouwde. Ian McKellen is wél homoseksueel, maar volgens Sir Patrick heeft een vriendschappelijke zoen niets met seks te maken, maar onderstreept het juist de diepe emotionele band die je voor elkaar voelt. "Ik zoen ook niet met wildvreemde mannen", om er daarna grappend aan toe te voegen "Maar als ik moest kiezen misschien toch Sean Connery...wie weet zelfs met tong."

Conan kust Stewart

Conan O'Brien was inmiddels benieuwd geworden of zo'n platonische mannenkus nou echt zo speciaal was. Patrick Stewart was maar wat bereid hem een stevige pakkerd te geven. Naderhand waren beide heren het er over eens dat het heel gewoon zou moeten zijn. 

Meer over